Breaking news

Traian Băsescu vrea dizolvarea Parlamentului României

loading...

Traian Băsescu continuă să pună tunurile pe Parlament, din cauza modificărilor aduse la Codul Penal și spune că noua Constituție a României ar trebui să prevadă dizolvarea legislativului în cazul unei suspendări a președintelui care nu se confirmă la referendum.

basescu reactie ccr statut parlamentariPrezent la interviurile Adevărul Live, Băsescu a continuat să atace dur Parlamentul României.

Constituţia trebuie să dea stabilitate funcţiei prezidenţiale şi asta se poate face în două moduri. Dacă suspendarea eşuează la referendum, se dizolvă automat Parlamentul. A doua soluţie ar fi ca după votul de suspendare din Parlament, să fie validat de CCR adică: sunt încălcări grave sau nu ale Constituţiei şi decizia CCR să fie hotărâtoare. Altfel, o majoritate poate suspenda preşedintele doar pentru că nu îi convine. Aici aş vedea echilibrarea raporturilor. Întâmplarea din marţea neagră ar fi fost un motiv serios de dizolvare a Parlamentului. Dacă ar intra în vigoare modificările la Codul Penal, România ar ieşi din criteriile de la Copenhaga. Pentru aşa ceva, un Parlament ar trebui dizolvat“, a spus Băsescu.

Cât despre modificarea pe șest a Codului Penal, Băsescu a spus: Demersurile au fost rapide, ascunse. Eu aş reacţiona dacă aş şti că Serviciile se ocupă de cules informaţii din Parlament. Nu e treaba lor să fie infiltrate în Parlament. E treaba parlamentarilor să fie transparenţi. Soluţia este corectitudinea parlamentarilor. Este exclus ca atunci când vorbeşti de modificarea codului penal, amnistie să nu ştie şefii celor două mari partide. Exclud că Ponta şi Antonescu nu au ştiut. Nu e o imunitate, este o invitaţie la furt. Nu-i putem suspecta de lipsă de raţiune când urmăresc un obiectiv.  Este o tentativă de hoţie ordinară, dar sper că reacţia presei, aliaţilor noştri majori, inclusiv a CE, îi va face să dea înapoi. Eu cred că vor face pasul înapoi. Dacă au de rediscutat ceva e o scăpare a Codului Penal care reduce pedepsele pentru corupţie. Să introducă în Codul Penal o situaţie tranzitorie ca să nu eliberăm o mulţime de infractori. Dacă repun în discuţie modificările, vor găsi momentul potrivit să introducă modificările. Ce s-a întâmplat în “marţea neagră” ar fi un motiv serios de dizolvare a Parlamentului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata