Breaking news

Traian Băsescu refuză grațierea lui Gigi Becali

loading...

Traian Băsescu nu vrea să-l grațieze pe Gigi Becali. Finanțatorul Stelei rămâne după gratii.

becali si basescuVești proaste pentru Gigi Becali. Președintele României, Traian Băsescu, a anunțat vineri, că refuză să îl grațieze.

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a decis, vineri, 28 martie a.c., neacordarea grațierii individuale a domnului George Becali ca urmare a analizării dosarului de grațiere a domniei sale. Decizia domnului președinte Traian Băsescu a fost transmisă solicitantului grațierii”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

Decizia lui Băsescu vine după ce Ministerul Justiției a dat aviz negativ cererii de grațiere depusă la Cotroceni, de către familia lui Gigi Becali.

Grațierea este atributul exclusiv al Președintelui României, iar avizul Ministerului Justiției este doar unul consultativ.

Becali cerea eliberarea din închisoare pe motive de sănătate, din cauza problemelor medicale la coloana cervicală și din cauza condițiilor proaste din penitenciar.

Becali a fost condamnat pe 20 mai 2013, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN.

Pe 4 iunie 2013, Înalta Curte i-a mai dat încă trei ani de închisoare cu executare în Dosarul Valiza, pentru fapte de corupție.

Pe 27 iunie 2013, Tribunalul București i-a aplicat lui Gigi Becali, un spor de șase luni de închisoare, în urma contopirii pedepselor din dosarele schimbului de terenuri și Valiza.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata