Breaking news

Traian Băsescu, ofticat că trebuie să zboare cu un avion de linie

loading...

Traian Băsescu este foc și pară după ce a fost nevoit să zboare la Consiliul European de la Bruxelles, cu un avion de linie. Și asta pentru că Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu a spus că aeronava închiriată de la Tarom pentru președinte costă anual statul român, 7 milioane de euro anual.

basescu - avion linieBăsescu s-a arătat foarte deranjat de faptul că Fenechiu l-a pus în rând cu muritorii, forțându-l să meargă la Bruxelles cu avion de linie.

Bosumflarea lui Băsescu vine pe fondul faptului că Victor Ponta, a venit la Bruxelles cu același avion, iar de aici s-a deplasat la Londra, la meciul echipei Steaua, cu un avion închiriat în regim charter. Însă Victor Ponta a susținut că toate costurile au fost achitate de PSD.

Nemulțumirea față de acest lucru și-a exprimat-o Băsescu, vineri, la finalul conferinței de presă susținută la Bruxelles.

Mi s-a părut atât de necinstit faptul că se spunea public „cheltuim 7 milioane de euro pe an cu avionul, ca să meargă preşedintele cu el” – cam ăsta a fost mesajul. Or asta este o minciună. Acel avion atât costă întreţinerea lui indiferent ce faci cu el. Încă, Preşedinţia a zis decât să… Probabil, va trebui să luăm în charter un avion de la Lufthansa, da? Sau din altă parte sau de la un privat. Acel avion, în lipsa deciziei de a fi vândut, stătea în hangar cu aceste costuri. Faptul că atunci când aveam deplasări, îl închiria Preşedinţia îi mai aducea un ban, altfel costurile tot erau pentru acel avion. Eu am următoarea problemă, care ţine chiar de exercitarea mandatului. Spre exemplu, dacă în timp ce sunt la un consiliu, Doamne fereşte, în România apare un dezastru, ce fac? Spun „eu nu pot veni, pentru că aştept la ora 20:00 cursa TAROM”? Este nepermis pentru un preşedinte, care are atribuţiunile pe care le are preşedintele României. Deci, preşedintele României trebuie să fie capabil: unu – pe timpul zborului să aibă comunicaţiile pe avion tot timpul, pentru că oricând se poate întâmpla ceva – în NATO, cu trupele din teatrele de operaţii; oricând poate fi un dezastru. Preşedintele României trebuie să fie în măsură să plece imediat spre ţară, dacă apare un dezastru, o catastrofă, un cutremur, un eveniment. Nu poţi să spui, pe urmă, românilor „ştiţi, nu am putut să vin să institui starea de urgenţă, să dau Armatei dispoziţiile care trebuiau date, să mobilizez structurile de securitate, pentru că nu am avut avion decât peste 8 ore”, a spus Băsescu.

În realitate, Băsescu s-a supărat ca măgarul pe sat și a mințit cât China. Aeronava respectivă a fost scoasă de pe o linie comercială pentru a sta la dispoziția lui Băsescu și dacă stătea în hangar nu costa 7 milioane de euro întreținerea ei.

Cât privește starea de calamitate, de inundații, de urgență, ș.a.m.d., președintele are competențe limitate sau chiar deloc. Întrucât în România deciziile se iau de Guvern cu acordul Parlamentului și nu de către președenție.

loading...
1 Comentariu
  1. Claudiu spune

    sa il manance pamantul pe nesimtitu’ de basescu…un gunoi stradal care isi bate joc in mod constant de noi romanii

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata