Breaking news

Traian Băsescu nu îl vrea judecător la Curtea Constituțională pe Lucian Bolcaș

loading...

Băsescu se opune numirii avocatului Lucian Bolcaș în funcția de judecător CCR, în locul Iuliei Motoc, pe motiv că a fost membru PRM și că ar fi antisemit. Președintele a anunțat că va boicota ceremonia de depunere a jurământului.

basescu si bolcasPe principiul, doar ce propun eu la CCR e bun, Băsescu tună și fulgeră, nervos că PSD îl propune pe Lucian Bolcaș în funcția de judecător CCR.

Băsescu a spus că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului de către Lucian Bolcaș în funcția de judecător al Curții Constituționale, pe motiv că a fost împotriva lui, în 2012, în campania pentru referendumul de demitere.

Legea CCR spune că un nou judecător depune jurământul în fața președintelui României și a președinților celor două Camere. Nu știu care este impactul, dar eu nu voi participa la o astfel de ceremonie când e vorba de Bolcaș și această ceremonie nu se va desfășura la Cotroceni.Nu sunt prevăzute sancțiuni. Nu știu cum vor interpreta juriștii, dacă în absența președintelui jurământul este valabil sau nu. Probabil că va fi. Mi se pare inadmisibil să numești în CCR un om cu mentalitatea și gândirea lui Lucian Bolcaș. (…) Nu pot să uit disprețul pe care îl are pentru statul de drept, pe care l-a manifestat anul trecut, în vară”, a afirmat Băsescu, miercuri, la B1 TV.

Lucian Bolcaș, în vârstă de 70 de ani, fost parlamentar PRM, actualmente membru PSD, este propus de partid să ocupe funcția de judecător la Curtea Constituțională a României. În locul lăsat liber de Iulia Motoc, întrucât aceasta va depune pe 18 decembrie, jurământul pentru a deveni judecător din partea României la CEDO.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata