Breaking news

Traian Băsescu este la un pas de a fi arestat. E anchetat pentru spălare de bani

loading...

Traian Băsescu este la un pas de pușcărie. Fostul Președinte al României este cercetat penal pentru spălare de bani, într-un dosar cu privire la achiziția unui teren din zona Băneasa din Capitală.

basescu sondaj demitereParchetul General a început urmărirea penală pe numele lui Traian Băsescu pentru spălare de bani, ca urmare a unei sesizări depuse la parchet de către Mugur Ciuvică încă din 2004.

Este vorba despre o tranzacţie din anul 2000, în urma căreia Băsescu a cumpărat un teren la un preţ sub nivelul pieţei, pe care ulterior l-ar fi vândut către cumnata omului de afaceri Costel Căşuneanu.

Terenul, situat pe Aleea Privighetorilor din zona Băneasa, a avut, potrivit surselor, doi cumpărători. Unul a fost Traian Băsescu, iar cel de-al doilea, omul de afaceri Costel Căşuneanu, diferenţa de preţ fiind însă mare între cele două tranzacţii. Mai precis, Traian Băsescu a plătit un preţ de circa patru ori mai mic decât Căşuneanu.

După doi ani, fostul preşedinte a vândut terenul din zona Băneasa către cumnata omului de afaceri Costel Căşuneanu, de această dată la preţul pieţei.

Dosarul a fost închis în anul 2012 şi redeschis, la cererea Parchetului General, în anul 2015.

Băsescu a făcut anunțul pe facebook: Printr-o adresă a PICCJ am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi respectiv 2002, urmare a unei reclamaţii făcută de domnul Ciuvică. Pentru corectă informare aduc la cunoştinţă că în acelaşi dosar, prin REZOLUŢIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neînceperea urmăririi penale. Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PICCJ. Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat mă voi prezenta în faţa procurorului de caz.

Astfel că în mod oficial Traian Băsescu a fost pus sub acuzare pentru spălare de bani şi în care s-a dispus neînceperea urmăririi penale în 2012, fiind redeschis în 2015.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata