Breaking news

Traian Băsescu cere interzicerea în România a partidului extremis Jobbik

loading...

Traian Băsescu a cerut marți seară, Parlamentului, într-o conferință de presă, să interzică prezența pe teritoriul României a partidului extremist  Jobbik, din Ungaria, ca urmare a incidentelor de luni de la marșul organizat la Târgu Mureș.

basescu - jobbikBăsescu vrea ca partidul Jobbik să fie interzis pe teritoriul României. Solicitarea Președintelui vine la o zi după ce mai mulți membrii ai partidului extremist, din Ungaria au manifestat luni la Târgu Mureș, cerând autonomia Ținutului Secuiesc și scandând pe stradă strigând “Hungaria”, “Să piară Trianonul” şi “Autonomia”.

Am observat ieri o prezenţă la vârf a partidului extremist Jobbik. Cred că a venit timpul să punem capăt prezenţei acestui partid pe teritoriul României. Cer public Parlamentului să adopte un act normativ prin care să se interzică prezenţa în România a membrilor acestei formaţiuni. E un partid extremist, care nu are responsabilitate pentru Europa unită. În Europa se constată o creştere a partidelor extremiste şi, dacă Ungaria nu îi poate pune sub control, măcar pe teritoriul României nu au ce căuta”, a spus Băsescu, marți seară într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni.

Reacția lui Băsescu vine la o zi după ce Laszlo Tokes a declarat, luni, în Parlamentul European, că secuii din Ţinutul Secuiesc sunt pe cale să devină minoritari pe propriul teritoriu, aşa cum s-a întâmplat cu tătarii în Peninsula Crimeea şi a cerut ajutor Uniunii Europene pentru obţinerea autonomiei.

Laszlo Tokes a precizat că la Târgu-Mureş a avut loc, luni, o manifestaţie a minorităţii maghiare “împotriva politicii de asimilare a Guvernului român”.

”Secuii din Ţinutul Secuiesc sunt pe cale, precum tătarii din Peninsula Crimeea, să devină o minoritate pe propriul teritoriu”, a spus Tokes, care a cerut Parlamentului European şi celorlalte instituţii europene să-i ajute pe secui să obţină autonomia.

loading...
1 Comentariu
  1. Camelian Propinatiu spune

    Musai sa incurajam chiar in postromânism vesela revista Historia sa genereze si patriotism ardent, iar istoricii RO sa opuna ceva la Corvinus Library – Hungarian History, care are deja o superioritate paralizanta in materiale gata traduse in English USA, tot cam ca la 1918-1940: http://www.hungarianhistory.com/lib/rum.htm
    In contextul la criza din Ucraina, Tokes si cu Jobbik poate vrea ca UDMR sa initieze o ancheta parlamentra ca cum, de ce sub pretextul reparatiilor interminabile, Muzeul National de Istorie nu si-a mai exercitat satisfacator plenar dupa 1989 misia privind educatia nationala, multi vizitatori multuminduse cu caricatura LUI Traian dupe trepte: http://propinatiu.ro/carti

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata