Breaking news

Traian Băsescu acuză USL că vrea să decapiteze Armata Română

loading...

Traian Băsescu a susținut joi seară o conferință de presă de la Palatul Cotroceni în care a atacat fără menajamente Parlamentul și Guvernul USL, acuzându-i că vor să decapiteze Armata Română.

basescu  ataca uslSupărat nevoie mare că Parlamentul a adoptat o lege prin care i se ia atributul de a trece în rezervă generali, Băsescu a început să urle din toate balamalele cum că USL atentează la siguranța națională și că dă afară din armată 41 de generali.

Am trimis spre reexaminare o propunere de modificare a Statutului Cadrelor Militare. Unii o iau ca fiind o joacă, un joc al preşedintelui sau mai ştiu eu ce alte interpretări dau. Eu vreau să vă spun că această lege a fost respinsă în Camera Deputaţilor şi a fost adoptată de Senat. Reflectă ori un act de trădare naţională, ori un act ce vădeşte o profundă prostie. Dacă aş fi promulgat-o astăzi, 41 de generali ar fi fost trecuţi în rezervă. Comandamentul Forţelor Terestre ar fi rămas fără nici un general, Comandamentul forţelor aeriene rămânea cu un singur general. Statul Major General rămânea cu un singur general„, a spus Băsescu, extrem de nervos.

Băsescu a spus că, în opinia sa, 60 de ani este vârsta potrivită pentru pensionarea generalilor şi a prezentat motivele pentru care a trimis legea înapoi spre reexaminare.

Președintele și-a exprimat dorința ca “această lege să nu mai plece din Parlament niciodată”.

Întrucât dacă s-ar aplica, generalii de 55 de ani: Dacă voiau să nu treacă în rezervă trebuiau să se ducă la ministru cu casheta în mână pentru prelungire în fiecare an. Dacă la împlinirea vâstei de 55 de ani optează să rămână în serviciu până la 60 de ani, e dreptului lui. E pentru prima dată după Revoluţie când se încearcă politizarea generalilor. Practic rămânem o armată de ofiţeri superiori şi subofiţeri.

Băsescu spus că este inadmisibil ca generalii să fie la comanda unor miniștrii politruci care să  le decidă soarta, rămânâd astfel fără atribuții în controlarea generalilor.
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata