Breaking news

Traian Băsescu acuză Rusia de violențele din Ucraina

loading...

Președintele României, Traian Băsescu acuză Rusia că este vinovată de escaladarea violențelor din estul Ucrainei și cere oficialilor de la Moscova să înceteze orice sprijin pentru separatiștii proruși.

basescu - rusia - ucrainaBăsescu atacă dur Rusia pe care o consideră principala vinovată de violențele din Ucraina. Prin intermediul unui comunicat de presă, Băsescu cere Rusiei să nu mai sprijine sub nicio formă separatiștii proruși din Ucraina.

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a luat act cu îngrijorare de amplificarea crizei din estul Ucrainei ca urmare a faptului că prin frontiera ruso-ucraineană, pe segmentul său estic, pe teritoriul ucrainean au pătruns trupe de combatanţi şi material militar greu. O asemenea situaţie antrenează responsabilitatea majoră şi directă a Federaţiei Ruse în legătură cu escaladarea conflictului din estul Ucrainei, soldat cu morţi, răniţi şi suferinţe în rândul populaţiei civile. Domnul președinte Traian Băsescu consideră că Federaţia Rusă sprijină escaladarea conflictului din estul Ucrainei prin tolerarea trecerii peste frontiera de stat a combatanţilor şi a echipamentului militar. Federaţia Rusă este, astfel, responsabilă de întreţinerea conflictului dintre structurile paramilitare separatiste şi armata ucraineană. Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, cere Federaţiei Ruse să înceteze imediat orice fel de sprijin pentru trupele separatiste paramilitare pro-ruse şi să-şi asume controlul total al frontierei ruso-ucrainene pentru a contribui la stabilizarea situaţiei din estul Ucrainei”, se arată în comunicatul oficial al Administrației Prezidențiale.

Reacția oficială a Președintelui României vine după ce sâmbătă, un avion militar al Ucrainei, a fost doborât de insurgenții proruși, în Lugansk, iar 49 de militari și-au pierdut viața.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata