Breaking news

Traian Băsescu a convocat azi CSAT-ul, de la ora 13.00

loading...

Preşedintele Traian Băsescu a convocat astăzi Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Pe ordinea de zi figurează, între altele, raportul CSAT pe 2009 şi planul cadru pentru continuarea procesului de restructurare şi modernizare a Armatei, în 2010.

CSAT Pe 5 martie, prezent la bilanţul Ministerului Apărării Naţionale, preşedintele Traian Băsescu a declarat că dotarea Armatei române este destinată, mai degrabă, apărării teritoriului decât misiunilor în străinătate.

“În îndeplinirea misiunilor din afara teritoriului avem probleme de dotare. Şi ieri discutam cu generalul McCristal legat de nevoia de a continua procesul de sprijin cu echipamente de luptă, odată cu mărirea efectivelor Armatei române în Afganistan. Este clar că, în prezent, dotarea pe care o are Armata română este o dotare destinată apărării teritoriului şi mai puţin intervenţiilor în afara frontierelor”, a afirmat şeful statului.

El a subliniat, la momentul respectiv, că trebuie făcută o prioritizare a programelor MApN, în condiţiile în care, în prezent, România traversează o perioadă de austeritate bugetară.

Ultima şedinţă a CSAT a avut loc pe 4 februarie, când România a fost invitată de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, să participe la dezvoltarea sistemului american antirachetă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata