Breaking news

Tragedia din Colectiv ia proporții uriașe. Încă 7 tineri au decedat azi

loading...

Într-o singură zi, încă șapte persoane rănite în incendiul produs pe 30 octombrie în Club Colectiv din București, au decedat. Patru din ele au murit în spitalele din București, iar altele două în Olanda.

tragedie club colectivTragedia din Colectiv care a cutremurat o țară întreagă și a scos sute de mii de români în stradă, devine tot mai mare. Azi, încă șase tineri răniți grav în incendiu, au decedat.

Raed Arafat a anunţat că doi dintre cei opt pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv care au fost transportaţi, sâmbătă, în Olanda au decedat, unul în ambulanţă spre spital şi un altul la spitalul din Rotterdam.

Secretarul de stat Raed Arafat a spus, în conferinţa de presă de la Palatul Victoria, că cei doi pacienţi care au decedat erau printre cele opt persoane transferate, cu o aeronavă militară, de la spitale din Capitală la spitale din Olanda.

Printre cei doi pacienţi decedaţi se află o tânără italiancă (20 de ani), care după incendiul din clubul Colectiv fusese internată la Spitalul SRI “Agrippa Ionescu”.

Raed Arafat a precizat că în aeronava care a plecat din Capitală spre Rotterdam, Olanda, erau opt pacienţi, dintre care cinci intubaţi şi trei neintubaţi, iar în avionul care a plecat spre Bruxelles, Belgia, trei pacienţi erau intubaţi şi ventilaţi mecanic, iar alţi cinci erau neintubaţi.

Secretarul de stat a precizat că avionul spre Rotterdam a decolat primul, iar la sosise a primit mesaje că toţi pacienţii sunt bine, însă ulterior a fost informat că starea a doi pacienţi s-a agravat.

Unul dintre pacienţi a intrat în stop cardiorespirator în ambulanţă, un medic din România care însoţea pacienţii a continuat resuscitarea până la spitalul din Rotterdam, iar de aici a fost preluat şi resuscitat în continuare, însă fără succes, a adăugat Raed Arafat.

Celălalt pacient a intrat în stop cardiorespirator după ce a ajuns la spital, unde s-a încercat resuscitare, însă nu s-a mai reuşit salvarea acestuia, a mai spus Raed Arafat.

O altă persoană rănit în incendiul din clubul Colectiv a murit, sâmbătă, la Spitalul Floreasca.

Trei pacienţi au decedat la Spitalul de Arşi iar un altul la Spitalul Universitar. Astfel că bilanțul a ajuns la 39 de morți.

Reprezentanţii Spitalului Floreasca au declarat, pentru MEDIAFAX, că unul dintre pacienţii internaţi în unitatea sanitară în urma incendiului din clubul Colectiv a decedat din cauza arsurilor grave de pe corp şi a arsurilor de căi respiratorii.

În prezent în spitalele din București sunt internați alți peste 100 de tineri răniți în incendiu, mare parte din ei fiind în stare gravă cu șanse minime de supraviețuire.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata