Breaking news

Torționarul Vișinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare de Curtea de Apel București

loading...

Torționarul Alexandru Vișinescu a fost condamnat vineri, de Curtea de Apel București, la 20 de ani de închisoare cu executare pentru genocid. Vișinescu este acuzat că ar fi bătut, umilit, chinuit, înfometat și ucis mai mulți deținuți la penitenciarul de la Râmnicu Sărat.

alexandru visinescuLa doi ani de la trimiterea în judecată pentru genocid, Alexandru Vișinescu și-a primit pedeapsa. Curtea de Apel București a decis ca torționarul să stea 20 de ani după gratii.

Alexandru Vișinescu, torționarul de la închisoarea Râmnicu Sărat, care a înfometat, schinjuit și omorât zeci de deținuți politici, este primul român acuzat de genocid.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de Alexandru Vișinescu, sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de genocid, constând în aceea că în perioada 1956-1963, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a supus colectivitatea reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în Penitenciarul Râmnicu Sărat la condiţii de existenţă sau tratament de natură să ducă la distrugerea fizică a acestora, prin acţiuni ce depăşesc cadrul legal (lipsa medicamentelor şi a îngrijirii medicale refuzul de a acorda asistenţă adecvată, netratarea bolnavilor, refuzul de transfer către spitalele penitenciar, degradarea stării de sănătate a condamnaţilor prin lipsa hranei, lipsa încălzirii, pedepsele aplicate discreţionar şi abuziv deţinuţilor, condiţii de detenţie inumane, rele tratamente, bătaia şi alte violenţe, ignorarea adreselor şi sesizărilor formulate de către deţinuţi)”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului General.

Alexandru Vişinescu, care acum trece drept un bătrânel jovial, ce încasează lunar o penise de 60 de milioane de lei, a intrat în istorie ca cel mai mare torționar român din perioada comunistă.

Alexandru Vişinescu a fost comandant al Penintenciarului Râmnicu Sărat din anul 1956 şi până la desfiinţarea închisorii, in 1963, fiind şi ultimul comandant al închisorii în care a sfârşit, în urma torturilor, Ion Mihalache.

Decizia de azi nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata