Breaking news

Toni Greblă, propus de PSD pentru funcția de judecător la CCR, în locul lui Bolcaș

loading...

Senatorul Toni Greblă a fost propus luni, de PSD pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională în locul Iuliei Motoc, după ce avocatul Lucian Bolcaș a declinat propunerea.

toni greblaSenatorul PSD de Gorj, Toni Greblă are toate șansele să fie judecător CCR pentru următorii 9 ani de zile, în locul lăsat liber de Iulia Motoc, numită judecător CEDO din partea României.

Toni Greblă are 60 de ani, s-a născut în localitatea Sadova din județul Dolj, de profesie jurist, este în prezent Președintele Comisiei Juridice din Senatul României.

Premierul Victor Ponta a anunțat luni la prânz, într-o conferință de presă susținută la sediul PSD, că Lucian Bolcaș l-a anunțat că nu mai dorește să fie propus judecător la CCR, din cauza refuzului lui Traian Băsescu.

Lucian Bolcaş a explicat într-o declaraţie pentru Realitatea.net, de ce a renunțat la propunere: Numirea mea, care s-a făcut în condiderarea unor concepţii pe care le am despre democraţie, a prilejuit o serie de atacuri nedemne, dar care s-ar putea răsfrânge asupra celor care m-au susţinut şi am dorit asta. S-a folosit această situaţie pentru a dezbina USL lucru pe care nu mi-l doresc. Această murdară campanie împotriva mea risca să se transfere asupra Curţii Constiţionale, lucru pe care nu mi l-aş fi dorit, am oblogaţia profesională de a asigura buna funcţionare a acestei instituţii. Am avut o întâlnire cu premierul Ponta în această dimineaţă, întâlnirea a decurs amical, ca între doi oameni de aceeaşi profesie, care împărtăşesc aceleaşi convingeri.

Lucian Bolcaș a fost avocatul lui Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calităţii, soldat cu o condamnare de 2 ani şi jumătate de închisoare pentru fostul premier.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata