Breaking news

Titus Munteanu, înmormântat sâmbătă, la cimitirul Bellu din București

loading...

Titus Munteanu, celebrul realizator tv, a fost înmormântat, sâmbătă, la cimitirul Bellu din Capitală, în jurul orei 14.00, în prezenţa familiei, a prietenilor și a unora dintre colegii de breaslă.

titus munteanuTrupul neînsufleţit al lui Titus Munteanu a fost depus joi la prânz la Biserica Sfântul Elefterie Vechi din Bucureşti. Astăzi, părintele Școlii Vedetelor a fost condus pe ultimul drum de familie și prieteni, fiind îngropat la Cimitirul Bellu din București.

Titus Munteanu a murit, miercuri, la vârsta de 72 de ani, la secţia de terapie intensivă a Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Capitală, din cauza unei boli respiratorii complexe.

Titus Muntean s-a născut pe 3 octombrie 1941 şi este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de televiziune din România.

De-a lungul îndelungatei sale cariere, a semnat numeroase emisiuni de divertisment şi muzicale de mare succes. “Ca redactor muzical, am colaborat cu Dan Mihăescu, Alexandru Bocăneţ (cel mai bun prieten al meu), Paul Urmuzescu.

Una dintre cele mai cunoscute emisiuni de care şi-a legat numele a fost “Şcoala vedetelor”, o producţie creată în 1995, premiată în repetate rânduri. Premiul criticii muzicale “Mihail Jora” şi Trofeul “Trandafirul de Argint” – Montreux (1996) sunt doar două dintre distincţiile primite.

A absolvit, în 1996, Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, secţia flaut.

Din 1971 până în 1997 a fost redactor, apoi realizator în cadrul Redacţiei Divertisment din TVR.

Din 1999 până în 2001 a ocupat funcţia de director TVR 1.

”O dată-n viață” la TVR 1 și ”8 într-o barcă” la TVR 2, au fost ultimele emisiuni pe care le-a păstorit până în ultimele clipe le vieții sale, la Televiziunea Română.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata