Breaking news

Tir încărcat cu azotat de amoniu, răsturnat la Brida, la aproximativ 50 de km de Timişoara

loading...

Un autotren încărcat cu 24 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat, joi dimineaţă, în localitatea timişeană Birda. Potrivit poliției, accidentul s-a produs din cauza neatenției şoferului.

tir rasturnat cu azotAccidentul s-a petrecut pe DN 58, în apropiere de localitatea Birda, a aproximativ 50 de kilometri de Timişoara. După ce s-a răsturnat, tirul a părăsit partea carosabilă. Patru echipaje de intervenţie ale ISU Banat au ajuns la fața locului şi lucrează pentru a îndepărta pericolul de explozie.

Pompierii au oprit scurgerea de motorină şi au acoperit cu nisip combustibilul aflat deja pe pământ şi pe şosea. Din fericire, încărcătura de azotat de amoniu nu s-a împrăştiat.

Pentru a se evita tragedia de la Mihăilești din anul 2004, poliţiştii vor păstra perimetrul de câteva sute de metri în jurul TIR-ului răsturnat până când sacii cu azotat de amoniu vor fi descărcaţi şi transportaţi mai departe în condiţii de siguranţă. Echipajele de urgenţă au cerut oamenilor din casele aflate în imediata apropiere să evacueze locuinţele, ca măsură de precauţie.

Pompierii au fost anunţaţi puţin după ora 8.00 şi abordează situaţia cu precauţie, pentru că rezervorul TIR-ului s-a spart, iar contactul dintre combustibil şi azotatul de amoniu poate duce la explozie.

Şoferul bulgar al TIR-ului este teafăr şi nu va fi dus la spital, însă va avea probleme, pentru că poliţiştii au constatat că autocamionul nu era marcat corespunzător pentru transportul de substanţe periculoase.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata