Breaking news

Timbrul de mediu a fost adoptat de către Guvernul României

loading...

Guvernul a aprobat în ședința de marți, introducerea timbrului de mediu, în locul taxei de primă înmatriculare a mașinilor.

taxa de timbruDupă mai multe amânări, Guvernul a aprobat marți intrarea în vigoare a timbrului de mediu ce va fi care va fi perceput la înmatricularea maşinilor, înlocuind actuala taxă auto.

Rovana Plumb, Ministrul Mediului a precizat că noul sistem de taxare va fi introdus la 15 martie, până atunci Guvernul urmând să definitiveze şi normele de aplicare.

„Timbrul de mediu este un instrument necesar pentru înnoirea parcului auto din România, concomitent cu reducerea gazelor cu efect de seră, angajament asumat de țara noastră față de UE. Nu mai este dominantă capacitatea cilindrică. Noul proiect acordă un ecotichet, pentru mașinile electrice, de 2.500 euro”, a declarat Rovana Plumb.

Noua formulă de calcul a timbrului de mediu conduce la o creştere în medie de circa 10% a sumei de plată pentru maşinile Euro 4 şi Euro 3 şi o scădere cuprinsă între 60% şi 90% pentru maşinile Euro 2, Euro 1 şi non-euro.

Conform noii formule de calcul, suma de plată va scădea cu 60% pentru Euro 2, cu 80% pentru Euro 1 şi cu 90% pentru non-euro.

Cuantumul taxei pentru maşinile non-euro, Euro 1 şi Euro 2, cu tehnologii mai învechite, va fi totuşi mai mic decât cel actual, mergându-se pe ideea că aceste maşini au o durată scurtă de funcţionare şi, deci, vor polua pentru un interval mai mic.

Timbrul de mediu va rămâne la aceleaşi cote pentru maşini Euro 5, în timp ce pentru Euro 6, maşini hibride şi electrice, nu va fi plătit nimic.

Însă va fi calculat diferit pentru maşinile cu motoare pe benzină şi pentru cele cu motoare diesel, conform ultimelor declaraţii ale ministrului Mediului.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    SA MA PISH PE gUVERNUL RROMANIEI !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata