Breaking news

Terenul cumpărat de Băsescu în comuna Nana, retrocedat cu acte false

loading...

Băsescu și-a pus fiica să cumpere teren agricol în comuna Nana, însă acesta a fost retrocedat în proporție de 80% în baza unor acte false. Așa reiese din raportul Corpului de Control al Guvernului care a sesizat Parchetul.

basescu teren agricolAfacerea Nana este plină de ilegalități. Culmea, Băsescu trage la afaceri cu iz penal. După ce în presă s-a aflat că Ioana Băsescu a cumpărat cele 300 de heFirma care a vândut terenul Ioanei Băsescu a fost înființată în 2009 și desființată în 2012, dar terenul l-a vândut abia în 2013.

Raportul Corpului de Control precizează faptul că 80% dintre terenuri au fost retrocedate ilegal, în baza unor documente false.  Între cei care au depus cereri de retrocedare au fost 9 angajaţi ai Primăriei şi rude şi cunoscuţi de-ai acestora.

Ioana Băsescu a cumpărat în septembrie 2013 un teren agricol în suprafață totală de 291 hectare în comuna Nana din județul Călărași. Fiica lui Băsescu a fost ajutată în achiziția terenului de către procurorul DNA, Lucian Papici și de consilierul prezidențial pe probleme de agricultură, Adrian Rădulescu.

Papici a verificat dacă sunt probleme legale cu terenul, iar Rădulescu a găsit vânzătorul și suprafața compactă de teren.

CEC Bank a acordat în 2013, un singur credit de un milion de euro, unei persoane fizice. Adică Ioanei Băsescu, fiica Președintelui României Traian Băsescu.

Iată principalele nereguli constatate de Corpul de Control al Guvernului la Primăria Nana:

– În fiecare comună, oraş sau municipiu se constituie, prin ordinul prefectului, o comisie de fond funciar condusă de primar.

– Componenţa Comisiei locale de fond funciar Nana a fost modificată nemaifiind conformă cu prevederile Ordinului prefectului.

– Primarul comunei Nana nu a comunicat prefectului, conform legii, modificările privind noua componenţă a Comisiei locale de fond funciar.

– Din 2008, unii membri ai Comisiei au luat decizii fără să fi fost numiţi membri ai Comisiei prin ordin al prefectului.

– În perioada 1997-2005, la Primăria Nana au fost înregistrate 957 de cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate.

– Analizarea şi aprobarea tuturor cererilor s-a realizat în mod defectuos.

– Unele cereri au fost aprobate la scurt timp de la depunerea lor, alte cereri au fost analizate după 12 ani de la înregistrare.

– Majoritatea angajaţilor din cadrul Primăriei Nana a depus cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate.

– Membrii Comisiei locale de fond funciar Nana au aprobat atât propriile cereri, cât şi a celor formulate de rude.

– În perioada 2005-2010 Comisia locală de fond funciar Nana a aprobat cereri pentru persoane care nu erau îndreptăţite.

– Unele cereri au avut anexate documente care se refereau la alte persoane decât moştenitorii.

– Unele extrase emise de Arhivele Naţionale au fost obţinute ulterior aprobării cererilor pentru reconstituire a dreptului de proprietate.

– În perioada 2006-2007 au fost încheiate contracte de arendare de persoane care nu aveau calitatea de deţinători legali ai terenurilor agricole.

– Terenurile făceau parte din domeniul privat al statului sau din domeniul privat al comunei.

– În 2009, terenurile arendate în condiţii nelegale au fost cumpărate de societatea BERFIGE S.R.L., reprezentată de Berlota Fioravante.

– Suma totală plătită pentru terenuri a fost de 3.437.647,92 ron.

– În perioada 2009-2013 societatea a avut ca asociat unic pe Berlota Mara şi administratori pe Berlota Fioravante, Rettagliata Gemma şi Berlota Mara.

– Cei trei nu figurează cu domiciliul pe teritoriul României.

– Obiectul principal de activitate l-a reprezentat “Cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii”.

– În perioada 2009 – 30.06.2013, societatea BERFIGE S.R.L. nu a înregistrat venituri din activitatea principală.

– ANAF a declarat societatea inactivă începând din 24.08.2012 ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor declarative.

– La data 09.09.2013, societatea BERFIGE S.R.L. a vândut terenul către o persoană fizică pentru suma de 5.844.864,26 ron.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata