Breaking news

Teodor Niță, manager interimar la Teatrul Muzical ”Nae leonard”, declarat incompatibil

loading...

Managerul interimar al Teatrului Muzical ”Nae Leonard” din Galați, Teodor Niță, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate.

teodor nitaInspectorii ANI au constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Teodor Niță, întrucât, în perioada 31 ianuarie 2012 – 17 octombrie 2012, a exercitat, simultan, funcția de manager interimar al teatrului și funcția de decan al Facultății de Arte din cadrul Universității ”Dunărea de Jos”- Galați.

Teodor Niță a încălcat dispozițiile art. 3 din O.U.G nr. 189/2008, potrivit cărora „Managementul instituţiilor publice de cultură poate fi încredinţat unei persoane fizice care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii […] nu deţine o funcţie de conducere la o altă instituţie din România” coroborate cu dispozițiile art. 207, alin. (2) din Legea nr. 1/2011, potrivit cărora „Funcţiile de conducere sunt următoarele […] decanul […] la nivelul facultăţii””, se arată în comunicatul de presă al ANI, remis exclusivNEWS.ro.

Potrivit legii, persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata