Breaking news

Teodor Meleșcanu și-a dat demisia din funcția de Ministru al Afacerilor Externe

loading...
0 2

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a anunțat marți, că în cadrul ședinței de Guvern își va depune mandatul. Demisia fostului șef SIE, vine la doar 9 zile de la numirea în funcție.

melescanu demisieTeodor Meleșcanu și-a motivat demisia din funcția de Ministru de Externe pe motiv că nu au apucat să voteze toți românii din Diaspora care au stat la cozi la secțiile de votare.

”Nu toți cetățenii români din străinătate și-au putut exercita dreptul de vot și acest lucru trebuie asumat. Întrucât trăim într-o țară unde nimeni nu prea își asumă responsabilitățile și singura preocupare este plasarea responsabilității de la unul la altul, eu, ca un om de onoare, îmi asum această responsabilitate și îmi voi depune astăzi la ședința de Guvern mandatul de ministru al Afacerilor Externe. Regret aceste disfuncționalități care au avut loc pe parcursul celui de-al doilea tur de scrutin și îmi cer public scuze tuturor cetățenilor români care, dând dovadă de spirit civic deosebit, au stat la coadă ore în șir pentru a-și exercita dreptul de vot și unii dintre ei nici măcar nu au putut să realizeze acest lucru”, a declarat Meleșcanu, într-o conferință de presă la MAE.

Meleșcanu a arătat că responsabilitatea pentru situația de la secțiile de vot din străinătate nu aparține cetățenilor, ci “rigidității cadrului juridic existent”.

“Principala mea concluzie personală este că Legea 370/2004 în forma actuală nu mai corespunde realităților demografice și tendințelor de liberă circulație în special în spațiul european. Fără o modificare a acestei legi în sensul creării unui mecanism de vot modern adaptat necesităților unor mase mari de cetățeni români care trăiesc în afara granițelor țării (….) nu se vor putea organiza alegeri care să permită fără nicio discriminare exercitarea dreptului de vot al tuturor românilor”, a mai spus Teodor Meleșcanu.

Pe 10 noiembrie, premierul Victor Ponta l-a propus pe Teodor Meleșcanu în funcția de Ministru de Externe după ce Titus Corlățean și-a dat demisia ca urmare a scandalului iscat în jurul organizării alegerilor prezidențiale în Diaspora.

Luni, premeirul anunța că Teodor Meleșcanu urmează să își depună mandatul, precizând că acesta nu venise la MAE ca să rămână, ci ca să încerce să rezolve problema cu votul din Diaspora în turul doi al alegerilor prezidențiale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata