Breaking news

Teodor Meleșcanu a demisionat de la șefia SIE și candidează la prezidențiale

loading...

Teodor Meleșcanu a demisionat luni de la șefia SIE ca să poată candida la alegerile prezidențiale din partea Partidului Dreptății Sociale.

teodor melescanuSurpriză de proporții în cursa prezidențială. Cu o zi înainte de închiderea listei cu candidații înscriși la prezidențiale, Teodor Meleșcanu și-a anunțat demisia de la SIE ca să poată candida.

Astăzi, 22.09.2014, domnul Teodor – Viorel MELEŞCANU şi-a înaintat demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe. Cu aceeaşi dată, conducerea Serviciului este asigurată de domnul general Silviu PREDOIU adjunct al directorului SIE”, se arată în comunicatul de presă al SIE, postat pe site-ul oficial.

Administrația Prezidențială confirmă demisia lui Meleșcanu, prin cererea trimisă de Băsescu, președinților celor două Camere ale Parlamentului României,

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a trimis luni, 22 septembrie a.c., o scrisoare preşedintelui Senatului, domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, domnul Valeriu-Ștefan Zgonea. Domnului Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului. Stimate Domnule Preşedinte, În temeiul Art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituţia României, republicată VĂ PROPUN Să luați act de demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor-Viorel Meleşcanu și să declarați vacantă această funcție, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre conform Art. 76 alin. (2) din Constituție. Cu întreaga consideraţie”, se arată în scrisoarea trimisă de Băsescu către Parlament,

Teodor Meleșcanu își va depune, marți, 23 septembrie, dosarul de candidat la prezidențiale, la Biroul Electoral Central, ca și candidat al Partidului Dreptății Sociale.

În urmă cu o săptămână, Partidul Dreptății Sociale anunța că Marian RIZEA, fost ofițer SRI, va fi candidatul PDS la prezidențiale.

Teodor Meleșcanu, fost membru PNL, a ajuns șef la SIE, în 28 februarie 2012, după ce Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat pentru că fusese propus de Băsescu în funcția de prim ministru.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata