Breaking news

Teodor Gavriş și Laurențiu Seceleanu, demiși de CFR din cauza anchetei penale a DNA

loading...

Teodor Gavriş și Laurențiu Seceleanu au fost demiși din funcțiile deținute în cadrul CFR SA, de către conducerea companiei, ca urmare a anchetei penale derulate de DNA.

cfr - dna - mitaLa o zi după ce Tribunalul Cluj a dispus arestarea la domiciliu a lui Teodor Gavriș și Laurențiu Seceleanu, alături de omului de afaceri Călin Mitică, și a altor cinci persoane anchetate în dosarul de corupție de la CFR, conducerea companiei a dispus concedierea celor doi directori.

„Conducerea CFR Călători a dispus revocarea din funcţie și suspendarea din activitate a Directorului de Tracţiune – Teodor Gavriş. Această măsură a fost luată ca urmare a implicării acestuia de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) într-un dosar penal privind comiterea unor infracțiuni legate de activitatea desfășurată în cadrul companiei. CFR Călători a pus la dispoziţia DNA documentele solicitate şi va colabora în continuare cu toate instituţiile statului cu atribuţii în instrumentarea acestui dosar. De asemenea, Directoratul CFR Călători a demarat un control tematic la nivelul mai multor subunități ale companiei. Domnul Laurenţiu Seceleanu nu mai îndeplineşte functia de director al SRCF Galaţi, acestuia fiindu-i suspendat contractul individual de muncă, conform Codului Muncii, art. 50, litera g. Măsura a fost luată în urma deciziei, de arest la domiciliu, a Tribunalului Cluj, în Dosarul nr. 5651/117/2014, din 30 octombrie 2014.”, se arată în comunicatul de presă al CFR SA, remis exclusivNEWS.ro.

GAVRIȘ TEODOR ALEXANDRU, șef Serviciu Automotoare și ulterior director de tracțiune în cadrul SNTFC CFR CĂLĂTORI SA, este acuzat de luare de mită, în formă continuată, două infracțiuni de abuz în serviciu, în formă continuată și complicitate la spălare de bani, în formă continuată.

SECELEANU LAURENȚIU, directorul CNCF CFR SA – Sucursala Regională de Căi Ferate Galați, este acuzat de luare de mită, în formă continuată și complicitate la spălare de bani, în formă continuată.

„Inculpații Călin Mitică și Bărbăcuți Dumitru l-ar fi determinat pe inculpatul Gavriș Teodor Alexandru, director de tracțiune în cadrul SNTFC CFR CĂLĂTORI SA, să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, cauzând prin aceasta o vătămare a drepturilor și intereselor legitime ale SNTFC CFR CĂLĂTORI SA. În concret, la instigarea lui Călin Mitică și a lui Bărbăcuți Dumitru, Gavriș Teodor Alexandru ar fi participat la atribuirea, în condiții nelegale, a unor servicii de revizie în valoare maximă de 220.990.260 lei, către SC REMARUL 16 FEBRUARIE SA, precum și la derularea raporturilor contractuale, în cazul acestor servicii, în condiții vădit dezavantajoase pentru SNTFC CFR CĂLĂTORI SA. Gavriș Teodor Alexandru ar fi determinat, în mod repetat, recepționarea unor automotoare ale căror reparații nu fuseseră efectuate în conformitate cu prevederile contractuale și obligațiile din caietul de sarcini. Practic, SC REMARUL 16 FEBRUARIE SA nu deținea capacitatea tehnică și economică de a efectua revizia respectivă, nici la momentul atribuirii serviciilor, nici pe parcursul derulării raporturilor contractuale, fapt cunoscut de către Gavriș Teodor Alexandru. Acțiunile infracționale, vizând obținerea atribuirii contractului și derularea acestuia în condiții favorabile intereselor operatorului privat, au avut loc în perioada octombrie 2013 – octombrie 2014. Gavriș Teodor Alexandru ar fi negociat o înțelegere ilegală între SC REMARUL 16 FEBRUARIE SA și SC SERVICE FAUR SA București (disimulată prin încheierea unor acte fictive între cele două firme), conform căreia firma din București a executat, parțial, serviciile contractate de operatorul economic din Cluj Napoca. În acest sens, Gavriș Teodor Alexandru a încasat sume de bani, prin intermediul SC TEVPAG PLAN SRL și de la SC SERVICE FAUR SRL, suma totală fiind de 16.855,92 lei”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Pe 30 octombrie, Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a trimis Corpul de Control la CFR Marfă, CFR Călători şi CFR SA, ca urmare a anchetei DNA, de miercuri, soldată cu reținerea pentru 24 de ore a directorilor Teodor Gavriș și Laurențiu Seceleanu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata