Breaking news

Tentativă de omor asupra judecătoarei Gabriela Baltag, șefa Asociației Magistraților

loading...

Judecătoarea Gabriela Baltag a fost ținta unei tentative de asasinat. Șefa Asociației Magistraților din România și-a găsit luni, mașina vandalizată și cu frânele tăiate.

gabriela baltagLa trei ani de când judecătoarea Mona Pivniceru, actualmente membru CCR, a fost ținta unei tentative de omor, scenariul se repetă cu actuala președintă a Asociației Magistraților.

Gabriela Baltag, judecător la Secţia civilă a Tribunalului Neamţ, şi a soţului acesteia, judecătorul Vasile Baltag, şeful Secţiei penale a Tribunalului Iaşi au fost luni, la un pas de moarte.

Luni dimineață, soții Baltag au coborât din bloc, la mașină pentru a-și duce copilul la școală. Numai că cei doi judecători și-au găsit luni dimineață, mașina vandalizată  în parcare.

Mașina, o Skoda Octavia 2, era fost pornită, iar avaria a fost semnalată de becurile de avertizare de pe bord, astfel încât cei doi judecători şi-au dat seama că este ceva în neregulă la autoturism. Drept urmare nu au mai plecat cu ea. Judecătorii au mers la un service auto, unde li s-a confirmat faptul că le-au fost tăiate intenționat furtunul de frâne. Când a auzit aceste lucruri, judecătoarea Gabriela Baltag a sunat de urgenţă la 112 și a chemat poliția reclamând o tentativă de asasinat.

Poliţiştii sosiți la fața locului, au confirmat avariile existente la maşină, stabilind că au fost tăiatatât furtunul de presiune de la roată dreapta-faţă, cât şi furtunul de presiune de la roată stânga-faţă. Anchetatorii au cerut imaginile de la camerele video existente la magazinele din apropiere pentru a-i identifica pe cei care au “umblat” la maşinăjudecătorilor.

Dacă judecătorii se urcau în mașină, erau cu siguranță victimele unui accident rutier, care s-ar fi putut solda chiar şi cu decesul soţilor Baltag.

Încă nu se cunoaşte care dintre cei doi judecători a fost vizat de acest atentat, dar incidentul a provocat deja indignare în sistem. Însă cel mai probabil judecătoarea gabriela Baltav era țint. Întrucât în calitate de președinte al Asociației Magistraților a avut multe acțiuni împotriva regimului Băsescu, a CSM, a lui Hăineală și Daniel Morar.

Culmea este că Mona Pivniceru a pățit o situație similată la mașină, când era tot președinte al Asociației Magistraților din România.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata