Breaking news

Taxa de intrare în Mamaia discriminează

loading...

Taxa de barieră de la intrarea în staţiunea Mamaia este discriminatorie, a decis Curtea de Apel Bucureşti şi va trebui anulată, anunţă realitatea.net.

taxa mamaiaDiscriminarea se produce atunci când constănţenii nu plătesc taxa de barieră pe motiv că ei plătesc impozite, evitându-se astfel dublarea impozitării, dar pentru turişti veniţi în Mamaia nu se întâmplă acelaşi lucru.

După ce taxa a fost declarată nediscriminatorie de Consiliul Naţional al Combaterii Discriminării, Avocatul Valentin Veţeanu, din Bucureşti, a reuşit să anuleze în instanţă anularea deciziei. Astfel încât, taxa a fost declarată discriminatorie, iar instituţia trebuie acum să demareze toate măsurile pentru a opri taxarea în continuare.

Hotărârea privind introducerea taxei de barieră în staţiunea Mamaia a fost aprobată în şedinţa de Consiliu Local din 25 mai 2005 şi a fost atacată în contencios administrativ de fostul prefect al judeţului Constanţa, Dănuţ Culeţu. Iniţial, în ianuarie 2006, instanţa constănţeană s-a pronunţat în favoarea instituţiei prefectului, după care, în iunie 2007 magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis, printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă, că taxele speciale, aprobate de administraţia locală, sunt legale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata