Breaking news

Tatiana Niculescu Bran a demisionat din funcția de purtător de cuvânt a lui Klaus Iohannis

loading...

Tatiana Niculescu Bran a demisionat marți, din funcția de purtător de cuvânt a Președintelui României, Klaus Iohannis.

Tatiana Niculescu Bran - iohannisDupă doar 4 luni de purtat vorbele lui Iohannis, Tatiana Niculescu Bran și-a dat demisia din funcția de purtător de cuvânt.

„Azi, 21 aprilie a.c., m-am retras din funcția de purtător de cuvânt, de comun acord cu Președintele României. Decizia mea a fost motivată de constatarea că în perioada decembrie 2014 – aprilie 2015, colaborarea mea cu presa nu a fost cea pe care aș fi dorit-o.  Voi susține în continuare proiectul de țară al domnului Președinte Klaus Iohannis, indiferent de raporturile mele profesionale cu Administrația Prezidențială”, a declarat Tatiana Niculescu Bran.

Tatiana Niculescu Bran a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București și Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles.

Între 1995 și 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, secția română de la Londra. Între 2004 și 2008 a condus biroul BBC World Service de la București.

În 2006 a publicat primul roman nonficțional din literatura română, “Spovedanie la Tanacu”, urmat, în 2007, de “Cartea Judecătorilor”. Cele doua romane, în dramatizarea autoarei, au devenit piesă de teatru.

“Spovedanie la Tanacu” a avut premiera la New York în 2007, în regia lui Andrei Șerban. Același volum a inspirat, de asemenea, filmul “După dealuri” (“Beyond the Hills”), în regia lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012. În 2010, Liternet i-a publicat piesa de teatru “Brâncuși contra SUA”, o abordare inedită a celebrului proces cu același nume intentat de Brâncuși statului american în 1926. La Editura Polirom, Tatiana Niculescu Bran a mai publicat “Nopțile Patriarhului” (2011), “În țara lui Dumnezeu” (2012), “Spovedanie la Tanacu” (ed. a II-a, 2012, 2013; roman tradus în limba italiană), Cartea Judecătorilor (ed. a II-a, 2013) și “Povestea domniței Marina și a basarabeanului necunoscut” (2013).

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata