Breaking news

Tarom își reînoiește flota. A cumpărat două aeronave Boeing 737

loading...

Compania TAROM a semnat contractul de achiziția a 2 aeronave noi BOEING 737-800 NG, având o configurație de 189 de locuri. Aeronavele vor fi livrate companiei naționale de stat, în cursul lunii mai 2017.

taromCompania TAROM reprezentată de Eugen Davidoiu Director General CEO a semnat astăzi 05 mai contractul pentru achiziţionarea în leasing a 2 aeronave de tip Boeing 737 seria 800 NG.

Aeronavele  B 737-800 NG au o capacitate de 189 locuri, achiziţionate în leasing operaţional pe o perioadă de 10 ani urmează a fi livrate în cursul lunii mai 2017.

Procedura de achiziție s-a desășurat într-un timp optim, urmare a nevoii de operare a tuturor rutelor propuse pentru orarul de vară. Achiziționarea este ocazionată de oportunitățile apărute în piață. Conform cererii de ofertă lansate de companie, pe plan internațional, aceste două aeronave au fost singurele aeronave noi,în  momentul lansării cererii de oferă.  În urma ieșirii din  flotă, a celor două Airbus A310, s-a simțit nevoia stringentă de completare a flotei TAROM pentru ca toate rutele să fie operate conform planului de zbor. Menționăm că, cele două Airbus  scoase din operare anul trecut, au reprezentat o cincime din capacitatea de transport a flotei, capacitate ce va fi preluată de către noile aeronave”, se arată în comunicatul de presă al Tarom remis exclusivNEWS.ro.

Achiziția noilor aeronave reprezintă un prim pas în realizarea măsurilor cuprinse în Programul de Guvernare cu privire la compania Tarom.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi a crescut în acelaşi timp cu aviaţia românească. TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).­

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata