Breaking news

TAROM îl lasă pe Iohannis fără aeronavă pentru deplasarea la Bruxelles

loading...

Compania națională de transport aerian, Tarom, nu are aeronavă pentru deplasarea Președintelui României Klaus Iohannis, la Consiliul European de la Bruxelles din perioada 25 și 26 iunie 2015.

klaus iohannis - taromAdministrația Prezidențială a solicitat companiei TAROM un avion pentru a se deplasa săptămâna viitoare la Consiliul European de la Bruxelles.  Însă TAROM a precizat că nu are disponibilă nicio aeronavă pentru zilele de 25 și 26 iunie 2015.

„După primirea mesajului de la Administraţia Prezidenţială, prin care era solicitată o aeronavă de minim 70 locuri pentru operarea unei curse oficiale cu destinaţia Bruxelles în perioada 25-26 iunie a.c. s-a analizat disponibilitatea şi s-a ajuns la concluzia că nu dispunem de aeronava pentru zborul special OTP-BRU-OTP din 25-26 iunie 2015, deoarece acest lucru ar fi presupus să anulăm sau să întârziem curse regulate şi charter; în plus, compania ar fi trebuit să plătească despăgubiri către pasagerii acestor curse anulate/întârziate”, se arată în comunicatul de presă al TAROM, remis exclusivNEWS.ro.

Compania Tarom spune că: în perioada actuală (sezon vara 2015), programul de curse regulate şi charter TAROM foloseşte la maxim capacitatea de transport a companiei şi orice solicitare nouă implică pierderi financiare dacă modificăm programul operaţional planificat. În aceste condiţii, vineri 12 iunie 2015, a fost informat telefonic Departamentul Managementul Resurselor al Administraţiei Prezidenţiale, cu privire la imposibilitatea operării de către TAROM a zborului oficial solicitat de către Preşedinţia României.

În aceste condiții, Klaus Iohannis este nevoit să zboare la Bruxelles cu un avion de mici dimensiuni, închiriat de la o companie aeriană privată.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata