Breaking news

TAROM îl lasă pe Iohannis fără aeronavă pentru deplasarea la Bruxelles

loading...
0 2

Compania națională de transport aerian, Tarom, nu are aeronavă pentru deplasarea Președintelui României Klaus Iohannis, la Consiliul European de la Bruxelles din perioada 25 și 26 iunie 2015.

klaus iohannis - taromAdministrația Prezidențială a solicitat companiei TAROM un avion pentru a se deplasa săptămâna viitoare la Consiliul European de la Bruxelles.  Însă TAROM a precizat că nu are disponibilă nicio aeronavă pentru zilele de 25 și 26 iunie 2015.

„După primirea mesajului de la Administraţia Prezidenţială, prin care era solicitată o aeronavă de minim 70 locuri pentru operarea unei curse oficiale cu destinaţia Bruxelles în perioada 25-26 iunie a.c. s-a analizat disponibilitatea şi s-a ajuns la concluzia că nu dispunem de aeronava pentru zborul special OTP-BRU-OTP din 25-26 iunie 2015, deoarece acest lucru ar fi presupus să anulăm sau să întârziem curse regulate şi charter; în plus, compania ar fi trebuit să plătească despăgubiri către pasagerii acestor curse anulate/întârziate”, se arată în comunicatul de presă al TAROM, remis exclusivNEWS.ro.

Compania Tarom spune că: în perioada actuală (sezon vara 2015), programul de curse regulate şi charter TAROM foloseşte la maxim capacitatea de transport a companiei şi orice solicitare nouă implică pierderi financiare dacă modificăm programul operaţional planificat. În aceste condiţii, vineri 12 iunie 2015, a fost informat telefonic Departamentul Managementul Resurselor al Administraţiei Prezidenţiale, cu privire la imposibilitatea operării de către TAROM a zborului oficial solicitat de către Preşedinţia României.

În aceste condiții, Klaus Iohannis este nevoit să zboare la Bruxelles cu un avion de mici dimensiuni, închiriat de la o companie aeriană privată.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata