Breaking news

Taragotul lui Dumitru Fărcaș, furat sâmbătă la Ateneul Român, a fost găsit

loading...

Taragotul lui Dumitru Fărcaş, furat dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român, sâmbătă seară, a fost recuperat. Un bărbat a mers, duminică noapte, la un post de televiziune şi a anunţat că a găsit instrumentul muzical în timp ce alerga într-un parc din zona Basarab.

dumitru farcas -taragotLa doar 24 de ore de când i-a fost furat celebrul tarafgot cu care cânta de 55 de ani, Dumitru Fărcaș a reușit să-și recupereze prețiosul instrumentul muzical. Bărbatul care a găsit taragotul lui Fărcaș,  a fost audiat de poliţiştii Secţiei 1. Bărbatul a spus polițiștilor că a găsit taragotul în timp ce alerga într-un parc din zona Basarab, în Sectorul 1 al Capitalei.

Dumitru Fărcaş venise sâmbătă la București pentru a cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir. Furtul a fost reclamat sâmbătă, în jurul orei 17.45, taragotul şi un acordeon furate dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român, care fusese lăsat neasigurat, valorând aproximativ 7.000 de euro.

Noi am venit de la Slobozia la concertul lui Gheorghe Zamfir. Am avut concert acolo. Şi la ora 15.30 am parcat în faţă la Ateneul Român şi ne-am dus până în hol, să vedem cum se desfăşoară programul. La 19.00 aveam spectacolul. Şi cât am stat noi în hol la Ateneu, şoferul l-a luat cineva şi l-a ţinut de poveşti, l-a dus lângă o copertină acolo, şi alţii au operat, au luat geanta cu taragotul şi acordeonul şi au dispărut cu ele. Apoi a venit poliţia şi am dat toate declaraţiile“, a spus Dumitru Fărcaş, care a precizat că nu avea asigurare pe instrumentele furate.

Potrivit lui Gheorghe Zamfir, instrumentul furat este un taragot Stowasser original, echivalentul viorilor Stradivarius.

Cu o oră înainte de a intra în scenă n-a mai venit în culise, cum trebuia, şi am aflat de acest dezastru naţional. Este instrumentul celui mai mare taragotist. Este un act incalificabil. Este un act criminal. Am fost sub şoc, era să fac infarct când am auzit”, a spus Gheorghe Zamfir.

Speriați probabil de faptul că presa a preluat știrea cu furtul, hoții au abandonat taragotul în parc pentru a nu fi prinși de poliție.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata