Breaking news

Sute de gospodării inundate în toată țara

loading...

Ploile torențiale din ultimele zile au inundat sute de gospodării din județele Cluj, Prahova și Suceava și au produs alunecări de teren, mai multe drumuri județene și naționale au devenit impracticabile.

CAMPULUNG MOLDOVENESC - INUNDATIIÎntr-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj dat publicităţii marţi, se arată că, în total în Sâncraiu au fost inundate 85 locuinţe, 68 anexe gospodăreşt, 110 hectare teren agricol.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei, în comuna Călăţele au fost afectate 42 locuinţe şi anexe gospodăreşti, iar în comuna Poieni un număr de 200 locuinţe şi anexe, iar un drum judeţean, DJ 764 B, a fost distrus pe o porţiune de zece metri, “satul Valea Drăganului rămânând izolat”.

Inundaţiile au afectat şi comunele Apahida şi Chinteni. Viceprimarul comunei Apahida, Grigore Fati, a declarat pentru MEDIAFAX că ploaia torenţială de luni seară a afectat grav satul Pata, unde au fost inundate mai multe curţi şi grădini, iar viitura a smuls garduri şi porţi de lemn.

La Chinteni au fost inundate peste o sută de hectare de teren şi peste 50 de gospodării.

Mai multe locuinţe şi artere rutiere din Prahova au fost inundate în urma ploilor torenţiale care au căzut în ultimele ore în mai multe zone din judeţ, pompierii fiind solicitaţi să intervină pentru îndepărtarea apei.

Cel mai afectat de inundaţii este oraşul Comarnic, unde torentele scurse de pe versanţi au inundat cinci locuinţe de pe strada Podu Vârtos.

Tot la Comarnic, circulaţia pe drumul naţional 1 a fost îngreunată din cauza aluviunilor de pe carosabil, pompierii intervenind cu motopompe pentru degajarea apei, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae.

Circulaţia feroviară şi cea rutieră au fost blocate, în noaptea de luni spre marţi, mai multe ore, între localităţile sucevene Frasin şi Vama din cauză că atât calea ferată, cât şi DN 17 au fost blocate cu aluviuni aduse de pe versanţi în urma unor ploi torenţiale.

Astfel, în urma unei ruperi de nori înregistrată în jurul orei 2.00, în zona Frasin-Vama, din judeţul Suceava, foarte multe aluviuni au fost duse de pe versanţi pe DN 17 şi pe calea ferată, ceea ce a determinat blocarea circulaţiei rutiere şi feroviare în zonă.

Prefectul a spus că din cauza acestui blocaj patru trenuri au avut întârzieri, din care cea mai mare întârziere, de patru ore, a avut-o acceleratul Timişoara – Iaşi.

Codul galben de ploi torențiale a fost prelungit în zona Moldovei și Deltei Dunării până miercuri.

loading...
1 Comentariu
  1. forex robot spune

    Terrific work! This is the type of information that should be shared around the web. Shame on the search engines for not positioning this post higher!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata