Breaking news

Subordonaţii lui Ridzi, convinşi să nu o incrimineze

loading...

Monica Iacob Ridzi a încercat să-şi convingă subordonaţii să nu dea declaraţii împotriva ei la audierile de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), susţine Evenimentul Zilei.

ridzi basePentru a nu depune mărturie împotriva ei, Ridzi le-a sugerat funcţionarilor citaţi la DNA că va vorbi cu preşedintele Traian Băsescu pentru a închide dosarul. Sursele judiciare EVZ  susţin că Ridzi nu folosea direct numele preşedintelui, ci se referea la el prin apelativul “Zeus”, porecla lui din cercurile înalte ale PD-L.

Procurorii DNA au solicitat marţi începerea urmăririi penale în cazul Monicăi Iacob-Ridzi pentru alte fapte decât cele legate de “Afacerea 2 Mai”, pentru care Parlamentul şi-a dat deja avizul.

Potrivit unui articol publicat pe blogul jurnalistului Cătălin Tolontan, fostul ministru al Tineretului şi Sportului şi alţi funcţionari, cei mai mulţi dintre ei membri PD-L,  vor fi trimişi în judecată pentru mai multe operaţiuni de deturnare de fonduri publice, derulate după modelul “2 Mai – Ziua Tineretului”.

În scandalul de anul trecut, în urma căruia Ridzi şi-a pierdut funcţia de ministru şi s-a ales cu un dosar penal, ea a fost acuzată că a cheltuit nejustificat peste 600.000 de euro pentru a organiza Ziua Tineretului.
Acest lucru a presupus două concerte, în Bucureşti şi Costineşti, şi o serie de evenimente sportive, culturale şi artistice. Mai mult decât atât, adeversarii politici ai ex-ministrului au susţinut că toate evenimentele de pe 1 şi 2 mai 2009 au avut ca scop promovarea candidatului independent Elena Băsescu în cursa pentru Parlamentul European

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata