Breaking news

Studenţii renunţă la proteste

loading...

Studenţii au renunţat la proteste după ce au negociat în această dimineaţă cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

unsr”Deocamdată am suspendat protestele până vom semna şi protocolul înaintat domnului ministru. El ne-a asigurat că acesta va fi semnat. În acest protocol am cerut ca taberele studenţeşti să fie acordate la fel ca şi anul trecut, bursele să fie indexate cu rata inflaţiei şi să fim consultaţi cu privire la noua Lege a Educaţiei. I-am cerut domnului ministru să semneze protocolul  până la sfârşitul acestei săptămâni”, a declarat Cristian Poenaru, preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR), după discuţiile de la Ministerul Educaţiei.

După ce au pichetat ieri sediul Ministerului Educaţiei, studenţii s-au întâlnit în această dimineaţă  cu ministrul Educaţiei pentru a negocia fondul pentru burse şi tabere, dar şi un capitol dedicat lor în viitoarea Lege a Educaţiei.

Ei erau nemulţumiţi de decizia ministrului de a reduce fondul de burse şi de a renunţa la taberele studenţeşti. În plus, studenţii au mai cerut ca noua Lege a Educaţiei să conţină un capitol dedicat lor şi să li se asigure cel puţin un sfert din locurile din senatele universitare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata