Breaking news

Student dat afară de la Teologie pentru că nu a făcut SEX cu stareţul de la mănăstire

loading...

Scandal de proporții în sânul Bisericii Ortodoxe Române, după ce Cristian Călin, student la Teologie a fost dat afară din facultate pentru că nu a acceptat să se culce cu starețul mânăstirii.

calugar manastireCristian Călin a povestit pentru Monitorul de Neamț, că, pe 23 iulie, a primit de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, un document prin care i s-a comunicat exmatricularea, din cauza faptului că PS Ioachim Băcăuanul, Arhiereul Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, i-a ridicat binecuvîntarea fără de care un tânărul nu poate deveni preot.

Studentul spune că a fost exmatriculat pentru că în vară ar fi refuzat să întrețină relații sexuale cu starețul de la Mănăstirea Calapodeni, de lîngă Podul Turcului.

Am fost contactat telefonic de secretarul facultătii, care m-a informat că în urma retragerii binecuvîntării arhieresti si la propunerea PS Ioachim Băcăoanu, mi s-a retras binecuvîntarea arhierească si în aceste conditii Consiliul Profesoral a fost nevoit să mă exmatriculeze. Mi s-a explicat că asa a hotărît Prea Sfintitul. Eu îmi explic decizia ca fiind legată de o întîmplare din timpul vacantei de Paști, când am sunat-o pe maica Tatiana de la Mănstirea Palincea, Bacău, rugînd-o să mă primească ca muncitor timp de două săptămîni pentru a câstiga un ban. Am fost trimis la Mănăstirea Calapodeni, de la Podul Turcului. Aici am fost primit de starețul Parfene Pahome. După ce am ajuns acolo mi s-au făcut tot felul de propuneri de ordin sexual. Am mers la facultate și am crezut că este doar o ispitire canonică. M-am prezentat la duhovnicul Florin Parasca, care mi-a atras atentia în timpul sfintei taine a spovedaniei să fiu atent de ceea ce se întâmplă în rândul monahilor. Mi-ar place să cred că nu în toate mănăstirile noastre se întâmplă la fel. As vrea să cred că este un caz izolat“, s-a plâns Cristian Călin.

Studentul a mers și la Arhiepiscopie, unde ar fi vrut să fie primit de PS Băcăoanu, lucru care nu s-a petrecut. I s-a spus că Arhiereul se află în concediu de odihnă, la Paris. Studentul mai afirmă că secretarul Arhiepiscopiei, Ciprian Ignat, l-ar fi scos cu forța din incinta acesteia, fără a i se da explicații.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, preotul Constantin Gherasim, a afirmat că ridicarea binecuvîntării arhieresti a fost motivată de un comportament inadecvat al studentului: În ceea ce privește situatia studentului Cristian Călin vă putem preciza doar faptul că acestuia i-a fost ridicată arhiereasca binecuvîntare de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia, din cauza comportamentului verbal violent, impropriu și inadecvat unui fiu al Bisericii și din cauza calomniilor aduse clerului monahal din eparhia noastră, dar și din cauza numeroaselor tulburări provocate în obstile monahale pe care acesta le-a tranzitat de-a lungul timpului.

Și pentru că nu a vrut să se culce cu starețul de la mânăstire, acum tânărul nu mai poate deveni preot în România.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata