Breaking news

Strigător la cer | La Brașov, bolnavii sunt transportați cu salvarea precum sacii de cartof

loading...

Trei pacienți au fost înghesuiți într-o ambulanță Dacia Break, alături de asistentă și șofer, pentru a fi duși la Spitalul Tractorul din Brașov. Imaginile au fost surprinse de jurnaliștii prezenți în fața spitalului pentru a filma grupul de brașoveni veniți să aprindă o lumânare pentru bătrâna lăsată să plece singură din spital și găsită mai apoi, moartă pe câmp.

pacienti ambulanta spital brasovImagini revoltătoare la Spitalul Tractorul din Brașov, la două zile după ce un medic de la urgență a lăsat o bătrână de 82 de ani să plece singură din spital, în papuci și pijamale. Bătrâna a fost găsită moartă duminică pe un câmp.

În ciuda acestei tragedii, la Spitalul din Brașov domnește haosul. de față cu jurnaliștii și oamenii veniți să aprindă o lumânare pentru bătrâna moartă pe câmp, o ambulanță Dacia Break, ce trebuia scoasă de mult din uz, a oprit în fața spitalului, și stupoare, din ea s-au dat jos trei pacienți care au fost înghesuiți precum sacii cu cartofi.

Unul dintre bolnavi a reuşit să iasă pe uşa automobilului, alţi doi ai fost scoşi prin zona de acces a tărgii. Alături de cei trei pacienți, în ambulanță s-au aflat și o asistentă și șoferul.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov, Adrian Albotă, spune că şoferul ambulanţei “probabil s-a grăbit şi în loc să facă două transporturi, cum ar fi trebuit, a făcut doar unul”.

“Astăzi (n.r. – marţi) a fost mai aglomerat ca de obicei şi ambulanţa nu a putut face toate transporturile solicitate şi atunci s-a apelat la o ambulanţă care a fost bună la viaţa ei. Şoferul probabil s-a grăbit şi în loc să facă două transporturi, cum ar fi trebuit, a făcut doar unul şi a luat mai mulţi pacienţi. Nu este nici normal, nici legal, prin urmare şoferul va intra în comisia de disciplină şi va fi sancţionat pentru neglijenţa sa”, a spus managerul Spitalului Judeţean Braşov.

Albotă a precizat că în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov, pe lângă autosanitarele noi, există şi trei ambulanţe vechi, care ar trebui casate, dar care mai sunt folosite în situaţii limită sau în cazuri care nu sunt grave, cum ar fi transportul de medicamente sau al pacienţilor internaţi de la un spital la altul pentru diverse analize.

Directorul medical al Spitalului Judeţean Braşov, Daniela Neculoiu, le-a spus jurnaliştilor că maşina aparţine spitalului şi că pacienţii transportaţi în în aceste condiţii nu se aflau în stare gravă, ci aveau nevoie de consultări disciplinare.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, prof. dr.Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii s-a declarat marcat de ceea ce a văzut la televizor.

”Am urmărit oripilat ceea ce s-a întâmplat. Cred că, înainte de orice, atitudinea ţine mai mult de responsabilitate profesională, de responsabilitate umană şi, la urma urmei, de omenie”, a spus Săndesc. Potrivit acestuia, în cele două cazuri de la spitalul braşovean nu se poate invoca o problemă de sistem. Săndesc afirmă că în ceea ce priveşte sistemul de urgenţă, atât cel prespitalicesc cât şi cel intraspitalicesc, Ministerul Sănătăţii a făcut paşi foarte importanţi spre normalitate. Secretarul de stat a comentat şi modul în care o ambulanţă a Spitalului “Tractorul” a ales să transporte 3 pacienţi – înghesuiţi ca sardelele într-o Dacia Break veche, peste o targă. “Este inacceptabil să recurgă la o asemenea metodă, atâta timp cât sistemul de ambulanţe SMURD este gata să răspundă oricând unor solicitări pentru transportul unor pacienţi, indiferent de punctul de pornire şi cel de sosire. Este doar lipsă de respect faţă de oameni”, a spus medicul.

Dorel Săndesc a declarat la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3, că a trimis la Braşov Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii, care împreună cu DSP-ul local va analiza situaţia şi va aplica sancţiuni.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata