Breaking news

STRIGĂTOR LA CER | Kovesi cere anularea achitării Marianei Rarinca

loading...

Laura Codruţa Kovesi a cerut anularea achitării Marianei Rarinca în dosarul în care a fost acuzată de șantaj de Livia Stanciu, Șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție.

kovesi - dna - parlamentSituație fără precedent în România. Șefa DNA face tot posibilul să o apere pe Livia Stanciu, în dosarul în care a acuzat-o pe Mariana Rarinca de șantaj. Pentru că doi judecători de la Curtea de Apel București și-au permis în 20 mai 2015 să o achite definitiv pe Mariana Rarinca, DNA alături de SRI au răscolit trecutul celor doi magistrați și acum încearcă să anuleze decizia de achitare.

Potrivit site-ului LumeaJustiției.ro, DNA încearcă să obţină anularea hotărârii de achitare a Marianei Rarinca.

DNA a formulat o contestaţie în anulare la Curtea de Apel Bucureşti, împotriva hotărârii judecătorilor Risantea Gagescu şi Damian Dolache prin care Rarinca a fost achitată definitiv.

Oficiali ai Curţii de Apel Bucureşti au confirmat pentru Lumea Justiției că la Secţia I Penală a acestei instanţe a fost depusă o contestaţie în anulare de către DNA.

Motivul este însă unul absurd şi care nu poate fi niciodată admis de nişte judecători corecţi. Şi anume că judecătoarea Risantea Gagescu ar fi fost lipsită de imparţialitate în acest dosar.

Motivul este halucinant: Risantea Gagescu, prin hotărârea de achitare dispusă, ar fi urmărit să se răzbune pe Livia Stanciu, cea cu care, în 2013, a avut o divergenţă în şedinţa CSM, în care judecătoarea CAB a susţinut interviul pentru promovarea la ICCJ.

Concret, potrivit DNA, Risantea Gagescu nu a fost imparţială şi a vrut să se răzbune pentru că Livia Stanciu s-a opus promovării ei la ICCJ.

DNA a depus la dosar şedinţa cu dispută dintre Gagescu şi Livia Stanciu.

Este o încercare abuzivă a DNA de a răsturna decizia în cazul Rarinca, doar ca să o apere pe Livia Stanciu.

În mod normal, DNA sau Livia Stanciu, dacă aveau dubii asupra imparțialității judecătoarei Risantea Gagescu, o puteau recuza în timpul procesului, nu după ce sentința a fost pronunțată.

Această măsură inițiată de DNA, este o încercare disperată de a salva scaunul Liviei Stanciu şi de a ascunde mizeria din cazul Mariana Rarinca.

Potrivit Lumea Justiției, contestaţia în anulare a DNA nu are însă nicio şansă de a fi admisă. Asta desigur dacă ajunge la un complet corect. O asemenea cerere este inadmisibilă, iar în practică a fost respinsă în toate cazurile întrucât partea care ar fi avut suspiciuni privind lipsa de imparţialitate şi obiectivitate, trebuia să ceară recuzarea judecătorului în timpul procesului, nu după.

Livia Stanciu a reuzat joi, să-și dea demisia de la Șefia Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru că nu are niciun motiv să demisioneze.

Și asta în condițiile în care ea a făcut un abuz în funcție, s-a prevalat de postura sa din justiție și a pus DNA să o aresteze pe Mariana Rarinca ca să scape de plata banilor către aceasta.

Drept urmare, Mariana Rarinca a stat nevinovată șase luni la închisoare, iar pe 20 mai 2015 a fost achitată definitiv și irevocabil de Curtea de Apel București.

Acum, judecătorii Risantea Gagescu şi Damian Dolache care au dispus achitarea Marianei Rarinca sunt atacați de DNA și se pregătește arestarea lor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata