Breaking news

Strigător la cer | Jurnalist amendat de poliție cu 5 milioane de lei, pentru că nu a arătat legitimația de presă

loading...

Paul Nanian, jurnalist free lancer și corespondent la Alexandria pentru exclusivNEWS.ro, a fost amendat pe 19 februarie, cu cinci milioane de lei, de agentul de poliție Ciucu Florin de la Ordine Publică din Alexandria, pentru faptul că nu a arătat legitimația de presă în momentul în care îl filma pe polițist în timpul serviciului.

politist ciucu florinCulmea amenzii la Alexandria. Deranjat de faptul că era filmat în timpul serviciului, pe stradă, polițistul Ciucu a făcut abuz de funcția pe care o deține și după ce l-a amenințat pe Paul Nanian că îl internează la Spitalul de Psihiatrie Poroschia, l-a amendat cu 5 milioane de lei vechi.

Deși a oferit buletinul spre legitimare, polițistul a scris în procesul verbal că l-a amendat pentru că nu ”s-a legitimat și a refuzat să spună în ce calitate îl filmează”.

Paul Nanian a spus că îl filmează în calitate de cetățean, lucru care l-a deranjat pe polițist. Până să îl amendeze pe jurnalist, polițistul a chemat-o la fața locului pe Mihaela Nedelcuță, soție de procuror, fostă colaboratoare a lui Paul Nanian, care acum îi este mare dușman.

Stimabila soție de procuror a semnat în procesul verbal, ca martor, la fel cum a făcut și o zi mai târziu, pe 20 februarie, când la 2 noaptea, polițistul Aciu Alin Ionuț i-a luat permisul taximetristului Valter Bartolomeu. Numai că la ora respectivă, în momentul luării permisului, Mihaela Nedelcuță nu era de față. A semnat însă ulterior procesul verbal, din burtă, că doar este prietenă la cataramă cu polițiștii.

Este a doua amendă consecutivă, aplicată în mod abuziv jurnalistului Paul Nanian, de către polițiștii din Alexandria.

Pe 4 decembrie 2014, Aciu Alin Ionuț l-a avertizat verbal pe Paul Nanian că a traversat neregulamentar strada, fără să îl legitimeze. Numai că între timp, avertismentul verbal a devenit amendă de 180 lei, fără ca jurnalistul să fi fost informat de acest lucru pe loc de polițist și legitimat în prealabil, așa cum prevede legea.

Dacă Aciu Alin Ionuț a fost mai ”blând” în cuantumul amenzii, Ciucu Florin a făcut exces de zel și a băgat o amendă zdravănă de 500 lei ca să-l determine pe jurnalist să nu-l mai ”deranjeze” cu filmatul, pentru că domnul Ciucu are alergie la jurnaliști, dar doar la cei care nu îi sunt prieteni.

Paul Nanian a contestat în instanță atât amenda din luna decembrie, adusă acasă personal de poliție, pe 29 decembrie, cât și amenda din 19 februarie.

Potrivit DGA, agentul de poliție Ciucu Ștefan a fost cercetat de ofițeri, în 2014, pentru luare de mită, alături de alți 14 polițiști de la Alexandria. Însă, după ce a primit neînceperea urmăririi penale, polițistul a făcut la rândul său un denunț în care reclama că o persoană ar fi vrut să-l mituiască.

În video de mai jos puteți vedea dialogul halucinant dintre agentul de poliție și jurnalistul care venise să filmeze în calitate de cetățean.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata