Breaking news

STRIGĂTOR LA CER | Iohannis ORDONĂ CCR să constate un conflict constituțional între Parlament și Justiție

loading...

 Aflat în funcția de Președinte al României de doar trei luni de zile, Klaus Iohannis face la fel ca Băsescu: dă ordine Parlamentului și mai nou, CCR. Iohannis a trimis joi o sesizare lui Zegrean în care ORDONĂ CCR să ”constate existenţa unui conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Consiliul Superior al Magistraturii, pe de o parte, şi Parlamentul României, respectiv Camera Deputaților și Senatul, pe de altă parte”.

iohannis - ccrIohannis are apucături dictatoriale mai abitir decât Băsescu. În solicitarea oficială trimisă CCR ca urmare a votului de miercuri din Senatul României, cu privire la senatorul Dan Șova, Iohannis nu cere Curții Constituționale să stabilească dacă există sau un un conflict constituțional între Parlament și Justiție, ci cere să CONSTATE EXISTENȚA UNUI CONFLICT. Adică îi spune Curții Constituționale ce decizie să ia.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, solicită Curtii Constitutionale să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Consiliul Superior al Magistraturii, pe de o parte, şi Parlamentul României, respectiv Camera Deputaților și Senatul, pe de altă parte, ca urmare a omisiunii Parlamentului de a pune în acord dispozițiile legale cu Constituția în ceea ce privește majoritatea necesară adoptării hotărârilor de încuviințare a cererilor de reținere/arestare a unui deputat/senator, cu consecința blocării activității puterii judecătorești. Atitudinea Parlamentului în cazuri precum cel al senatorului Dan-Coman Sova a condus la un blocaj institutional prin imposibilitatea desfășurării procedurilor judiciare și a înfăptuirii actului de justitie, se arată în scrisoarea domnului Președinte Klaus Iohannis”, se arată în comunicatul de presă al Adminsitrației Prezidențiale.

Culmea este faptul că Iohannis a trimis sesizarea la CCR, după ce  Kovesi a cerut CSM să sesizeze Curtea Constituțională. Numai că nici DNA și nici CSM nu aveau acest drept legal de a sesiza CCR. Așa s-a trecut la varianta Iohannis care ordonă judecătorilor constituționali să constate ceea ce vrea Kovesi.

Și toate astea pentru că Senatul României s-a opus măsurii de arestare preventivă a lui Dan Șova, cercetat penal pentru fapte de acum cinci ani.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata