Breaking news

Strigător la cer | Ambasada SUA la București a chemat deputații români să îi dea raportul

loading...

Americanii au chemat la ordin pe deputații români care au modificat codul penal, ca și cum țara noastră ar fi o colonie a Statelor Unite. 

deputati - ambasada suaParlamentul României nu mai este suveran. Deputații s-au dus la Înalta Poartă a americanilor ca să dea explicații pentru ce au votat. Deși de 95 de ani suntem stat independent, încă ne închinăm și dăm scoteală ba în fața americanilor, rușilor sau celor de la Uniunea Europeană.

Deputaţi din Comisia juridică, în frunte cu Eugen Nicolicea, au mers, vineri, la Ambasada SUA la Bucureşti pentru a discuta despre modificările la Codul Penal, au precizat surse parlamenatre.

Iniţial, discuţia ar fi trebuit să aibă loc la Palatul Parlamentului, în cabinetul preşedintelui Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, aşa cum s-a întâmplat, joi, când acesta şi Nicolicea s-au întâlnit cu diplomaţi ai Franţei, Germaniei, Olandei şi Marii Britanii.

Nicolicea a declarat, joi, că el împreună cu preşedintele Comisiei juridice s-a întâlnit cu diplomaţii europeni pentru a informa corect despre modificarea Codului Penal.

Respectivii nu au avut un motiv de îngrijorare şi nu au spus de o îngrijorare, ci s-au interesat pentru că, cum ştiţi, în februarie intră în vigoare un nou Cod şi erau interesaţi dacă acesta se implementează corect şi dacă măsurile acestea afectează într-un fel sau altul, într-un fel negativ, chestiunile care-i îngrijorau. Aşa cum am spus, la iniţiativa unei ambasade precum şi la iniţiativa preşedintelui Camerei s-a considerat că este foarte util ca reprezentanţii ţărilor care se interesează de noi, şi mai precis prietenii şi ţările din UE, să stăm de vorbă şi să-i intereseze în mod corect şi direct de la sursă pentru că, după cum aţi văzut, au fost escaladate nişte subiecte mai mult sau puţin adevărate într-un mod mai mult sau mai puţin adevărat. Scopul a fost să informăm corect despre această situaţie, am prezentat situaţia, punctele de vedere, le vom pune şi un punct de vedere scris, împreună cu documentaţia respectivă, şi am rugat să nu creadă, i-am rugat să ne verifice”, a precizat Nicolicea.

Bogdan Ciucă şi Eugen Nicolicea s-au întâlnit cu reprezentanţi ai ambasadelor Germaniei, Franţei, şi reprezentantul ambasadei Marii Britanii.

Una e să ceri lămuriri cu privire la un act normativ legiferat de Parlament și ala e să îți depășești atribuțiile ca și ambasadă și să chemi tu la ordine reprezentanți ai poporului român, în cel mai important for din țară. Cum era de așteptat, atât Ponta, Antonescu cât și Băsescu nu au avut nimic de comentat în privința faptului că deputații s-au dus la Înalta Poartă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata