Breaking news

Stenogramele din ”Dosarul Voicu”, demască corupția la fârf în politică și justiție

loading...

Recentul scandal declanșat după publicarea în mass-media a stenogramelor din dosarul senatorului Voicu, filat de serviciile de informații, dezvăluie cât de corupți sunt judecătorii, politicienii și oamenii de afaceri.

FLORIN COSTINIU - DNASenatorul Voicu avea o adevărată rețea de influență în rândul magistraților și polițiștilor, la nivel înalt. Negocia cu oamenii de afaceri spălarea dosarelor acestora de corupție pe sume de miliarde de lei, se credea un mic Dumnezeu și se dorea Minsitru de Interne, toate aceste amănunte au fost dezvăluite prin publicarea stenogramelor după incerceptarea telefoanelor senatorului PSD, Cătălin Voicu.

Cătălin Voicu a ”colaborat” pe filiera justiției, în discutarea și ”rezolvarea” cazurilor importante și cu judecatorul Florin Costiniu,soțul Vioricăi Costiniu, Președinteled e Onoare al Asociației Magistraților.  Florin Costiniu este  a coautorul și coocrdonatorul ghidului de aplicare al Codului deontologic al magistratilor. În lucrarea sa, Florin Costiniu spune că nu este deontologic ca magistrații să discute dosare cu parlamentarii. Din setenogramele cazului Voicu rezultă că judecătorul Costiniu și-a încălcat propriile recomăndari din Codul Deontologic: a vorbit despre pronunțarea unor anumite soluții în într-un dosar la Curtea Supremă cu senatorul PSD, Cătălin Voicu și cu omul de afaceri, Costel Cășuneanu.

Fragment din  stenogramele cazului Voicu:

Casuneanu Costel: Buna seara, am onoarea, sa traiti!
Costiniu Florin: Domnu…imi pare rau ca trebuie sa nu va dau o veste buna. Dar dupa ce s-a ….in fond, dupa casare s-a mentinut solutia de la Curtea de Apel. Vreau sa va spun ca mie-mi, imi tremura nu numai vocea, imi tremura mainile de…nervi si de indignare pentru ce s-a intamplat. Credeti-ma ca fratele dumneavoastra care e langa mine si cu mine am facut nu ce era omeneste posibil, mai mult decat atat. Vorbesc pe un telefon care probabil este ascultat. Ma jur pe nepotii mei!
Casuneanu Costel: Nu. Stati domne linistit, vezi….
Costiniu Florin: Am si eu nepoti. Domnu’ deci vreau sa va spun si cum sa spun am o nepotica de patru luni si unu de doi ani si noua luni. E Dumnezeu deasupra nu ce era omeneste posibil, mai mult decat ar fi fost omeneste posibil. Din pacate, una dintre doamnele cu pricina, doamna din Ploiesti a facut pactul cu diavolul, probabil pe bani multi iar celelalte doua, mai tematoare, mai speriate. Speriate de mediatizare, speriate de asa….au fost fortate pur si simplu sa….
Casuneanu Costel: Incorect, total incorect.

Costiniu Florin: Total, total. Este o mizerie, o batjocura. Vom vedea ce remedii juridice a…mai sunt, ce anume se mai poate face, dar asta as vrea sa retineti si va spun este un Dumnezeu care le stie pe toate. Nu, nu ceea ce era indeobste de facut pentru a ajuta un prieten, un frate. Mai mult decat atat. Si cand o sa veniti o sa am rugamintea sa ne intalnim o jumatate de ora sa bem un pahar de apa impreuna…
Casuneanu Costel: Cu mare pla…
Costiniu Florin: Si sa va povestesc ca, repet, a…daca nu fac atac cerebral in urmatoarea ora, nu mai fac niciodata. Nu fac niciodata pentru ca s-a dat o solutie, nu, eu va spun acuma pe telefoanele astea ascultate, superascultate… S-a dat o solutie stramba, cu totul si cu totul alte considerente decat dreptatea, decat legea, decat tot.
Casuneanu Costel: Asta e….
Costiniu Florin: Una dintre doamne, desi a fost rugata la cel mai inalt nivel cu putinta, a preferat argintii, cum se spune. Iar celelalte doua, de frica si terorizate de asta care-i mai batrana, care a fost presedinta de tribunal, care nu stiu ce, le-a….asa amenintate cu DNA, cu dracu sa le ia.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata