Breaking news

Halucinant. Dan Șova nu vede stâlpul din mijlocul drumului și spune că acolo e doar un șantier

loading...

În România drumurile se fac mai nou cu stâlpi pe mijlocul drumului. Centura de sud a Craiovei care leagă cetatea Băniei de Caracal are în mijloc un stâlp electric. Ministrul Marilor Proiecte, Dan Șova spune că nu e niciun drum cu stâlp pe mijloc și că ăla e doar un șantier.

dan sova - stalp drumDeclarație halucinantă a Ministrului Marilor Proiecte, Dan Șova, care are în subordine CNADNR, beneficiarul centurii de sud a Craiovei.

Dan Șova a intervenit telefonic la emisiunea ”Esențial” de joi de la Antena 3 și a declarat cu un tupeu incredibil că nu este vorba de niciun drum care să aibă un stâlp, ci de un șantier în lucru și că toate lucrările sunt în grafic.

Întrebat de Alina Petrescu cum poate să susțină așa ceva când în imagini se vede clar faptul că drumul este aproape terminat și că s-a turnat deja primul strat de covor asfaltic, Șova a spus că nu este asfalt ci doar un strat protector al lucrărilor și că totul este perfect normal și în grafic.

Ministrul nu a vrut să recunoască că lucrările sunt de mântuială și s-a mulțumit să spună că stâlpul va fi scos din drum fără costuri suplimentare. Însă, chiar lipsa banilor a făcut ca stâlpul să rămână acolo.

În momentul în care Alina Petrescu i-a cerut ministrului să asculte punctul de vedere al companiei de electricitate care deține stâlpul din mijlocul drumului, Dan Șova a spus că nu îl interesează și a închis brusc telefonul.

CEZ a notificat încă din luna august CNADNR pentru mutarea stâlpului, însă compania de drumuri nu a plătit companiei de electricitate o taxă pentru mutarea acestui stâlp.

Nu am putut aviza lucrarea pentru că nu s-a achitat tariful de racordare necesar deşi încă din data de 2 august 2013 a fost transmisă către beneficiar această informaţie, dar şi toate celelalte privind paşii urmatori”, spune Angelica Barbu, purtator de cuvant CEZ, citată de Gândul.info.

În mod logic, înainte de a se efectua orice lucrare de amenajare a drumului, stâlpul de electricitate aflat pe traseul centurii de sut a Craiovei, trebuia mutat. Abia după aceea trebuiau începute lucrările de amenajare a drumului, de terasament, turnare fundație beton și covor asfaltic.

Licitaţia pentru această lucrare care costă în jur de 10 milioane de euro a fost câştigată de o firmă italiană.

În același ton sfidător, ca al lui Șova, Compania de Drumuri spune că drumul este închis circulației rutiere și acuză presa de afirmații tendențioase.

”Şantierul pentru construirea Variantei de Ocolire Craiova Sud este închis traficului, permis de trecere având numai autovehiculele din şantier. Şoferii care utilizează şantierul pentru a scurta drumul către diverse destinaţii se supun unui risc major. Precizăm că lucrările de asfaltare realizate la acest moment vizează protejarea infrastructurii sistemului rutier pentru sezonul de iarnă şi nu reprezintă o situaţie atipică din punct de vedere tehnologic. Stâlpul aflat pe Varianta de Ocolire Craiova Sud la km 0+440 este prevăzut a fi desfiinţat cu ocazia relocării utilităţilor, conform studiului de soluţie acceptat de deţinătorul de utilitate, CEZ Distribuţie. Metoda de relocare adoptată în studiul de soluţie constă în montarea a doi stâlpi de capăt în culoarul de expropriere, de-o parte şi de alta a Centurii şi asigurarea continuităţii reţelei printr-un foraj dirijat. În contextul în care lucrările pe şantierul Variantei de Ocolire Craiova Sud sunt în execuţie iar traficul nu a fost deschis, considerăm că afirmaţiile apărute în presă conform cărora participanţii la trafic sunt puşi în pericol sunt nejustificate, tendenţioase şi de natură a prejudicia imaginea CNADNR SA”, se precizează în comunicatul CNADNR remis exclusivNEWS.ro.

Acum pentru ca stâlpul să poată fi scos din mijlocul drumului, lucrătorii trebuie să spargă asfaltul și betonul, să distrugă parțial lucrările deja efectuate, după care să astupe groapa.

Și uite așa, drumul va porni peticit încă din faza de construcție, astfel că lucrările care au costat 10 milioane de euro, vor fi de cea mai ”înaltă” calitate.

loading...
1 Comentariu
  1. Pop Daniel spune

    Asa da bine ca nul vede ca tare bne este amplasat

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata