Breaking news

Stadionul OZN din Craiova care a costat o avere, gata de inaugurare!

loading...

Veşti bune pentru microbiştii din Bănie. După mai multe amânări, noul stadion din Craiova este gata și va fi inaugurat vineri într-un meci între CSU și Slavia Praga.

stadion craiovaPrimăria Craiova a reușit să strângă documentele necesare deschiderii arenei fotbalistice. Spectacolul dar și meciul cu cehii vor fi transmise în direct și în exclusivitate de TVR, începând cu ora 18.00.

Noul stadion din Bănie are 30.000 de locuri. Lucrările au început în septembrie 2015 și ar fi trebuit să fie gata în noiembrie anul trecut. Arena își va deschide însă porțile vineri. Zeci de artiști care țin cu echipa din Bănie vor urca pe scenă, iar de la ora 20.00, CSU Craiova va juca împotriva echipei campioane a Cehiei, Slavia Praga. În tribune vor lua loc și foste glorii ale fotbalului craiovean.

Noul stadion din Bănie va putea găzdui atât competiţii sportive, naționale și internaționale, dar și concerte sau alte evenimente speciale. De-a lungul timpului presa a sesizat o serie de probleme legate de construcție.

În această vară, specialiștii au constatat că stadionul este cu zece metri mai scund, dar și mai lat decât în planurile inițiale. A fost nevoie de un etaj în plus și de un inel perimetral care să permită evacuarea mai ușoară. Fără aceste modificări ar fi fost încălcate cerinţele UEFA.

Stadionul din Craiova a costat peste 50 de milioane de euro și este o investiție a Companiei Naționale de Investiții.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata