Breaking news

SRI a monitorizat de câte ori au difuzat Antenele spotul cu dezvăluirile despre RDS&RCS

loading...

Mihai Gâdea a declarat joi seară, în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei” de la Antena 3, că SRI a realizat monitorizările privind difuzarea promo-ului ce anunța o dezvăluire legată de RCS&RDS.

sri - antena 3După ce a ascultat și urmărit elevii la BAC, SRI monitorizează mai nou și presa din România. În loc să urmărească infractorii, teroriștii și evazioniștii, SRI pune farurile, la comandă politică, pe Antenele lui Voiculescu.

Mai exact, angajații SRI au stat și numărat de câte ori a fost difuzat spotul de promo pe canalele Grupului Intact dar și numărul știrilor și conținutul acestora cu privire la RDS&RCS.

În baza monitorizărilor SRI, dar și a plângerii formulate de administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, procurorii DNA l-au arestat pentru câteva zile pe directorul Antena Grop, Sorin Alexandrescu, sub acuzația de șantaj.

După care au început urmărirea penală a Cameliei Voiculescu, a Antena TV Group, Intact Publishing SRL, dar și a Antena 3.

Începând cu data de 22 aprilie 2013, au fost difuzate pe postul TV ANTENA 3, sub forma unor știri, materiale cu caracter denigrator la adresa părții vătămate. În plus, începând cu data de 9 mai 2013, în scopul menținerii și amplificării stării de temere induse părții vătămate, pe postul de televiziune ANTENA 3 și pe cele aparținând S.C. ANTENA TV GROUP S.A., a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupție în care ar putea fi implicată partea vătămată”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Cu alte cuvinte, DNA pune tunurile pe Trustul lui Voiculescu și asta după ce Băsescu a atacat în mod vehement și repetat postul de știri Antena 3 și chiar a cerut românilor să nu se mai uite la postul tv.

Scandalul dintre Antena Group și RDS&RCS a plecat de la refuzul companiei de cablu de a mai prelua pe platforma digitală a posturilor lui Voiculescu. Directorul Sorin Alexandrescu ar fi intrat în posesia unui contrat încheiat între Mitică Dragomir și RDS&RCS, prin care firma de cablu ar fi dat mită șefului LPF, drept răsplată pentru că le-a cedat drepturile tv pentru Liga I.

Contratul încheiat între firma SC BODU SRL, a lui Dragomir și RCS&RDS, a dus la arestarea lui Sorin Alexandrescu, directorul Antena 1, pe motiv că l-ar și șantajat pe Ioan Bendei, administratorul companiei de cablu.

Contractul a fost încheiat pe 15 august 2009, între SC BODU SRL și RCS-RDS, potrivit căruia compania de comunicaţii plăteşte 1,7 milioane de euro pînă în mai 2010 şi primeşte în schimb 5% din profitul anual net, timp de trei ani, plus publicitate la nunţi şi botezuri.

Acest lucru venea după ce pe 31 martie 2008, Consorţiul Antena 1-RCS&RDS câştigă licitaţia şi primeşte drepturile TV pentru Liga 1 până în 2011, plătind 34 de milioane de euro pe sezon, cu tot cu TVA.

Astfel, RCS&RDS, i-a dat o șpagă de 3 milioane de euro lui Dumitru Dragomir, sub formă de publicitate la salonul de lux unde se organizează nunți și botezuri.

Sorin Alexandrescu a fost arestat pe 30 mai 2013, în baza deciziei Judecătoriei Sector 1, și repus în libertate de Tribunalul București, joi, 6 iunie 2013.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata