Breaking news

Sporuri de tot felul și salarii pe măsură la Poșta Română

loading...

Ce bine e să fii uneori poștaș în vremuri de criză. Pe lângă salariul de bază, angajații Poștei Române beneficiază și de 5 tipuri de sporuri care le rotunjesc lunar veniturile.

Posta_RomanaCâstigul mediu brut în Poșta Română, companie deținută integral de stat, a fost de 1.576,21 lei în primul trimestru din acest an, iar cele cinci venituri nete din luna aprilie cuprinse între 11.368 si 15.741 lei aparțin unor angajati care s-au pensionat în această lună, conform spuselor oficialilor Poștei Române.

Lista sporurilor si a primelor este insa notabila: spor de vechime, dar si de fidelitate, de ore suplimentare, dar si de noapte, in timp ce prima de vacanta este de 60% din salariul de baza brut. Aceasta in conditiile in care, potrivit ultimelor date afisate la ministerul de Finante, in 2008, Posta avea peste 35.000 angajati si un profit net de doar 32.793 lei.
Poșta Română a precizat că  aceste venituri sunt stabilite în baza Codului Muncii și a Contractului Colectiv de Muncă 2008 – 2018, pe lângă salariul de bază, fiind reglementată și acordarea de sporuri sau alte adaosuri: “Astfel, sporul de fidelitate variază între 3 și 18% din salariul de bază pentru o vechime mai mare de 5 ani în sistemul poștal, iar sporul de vechime, între 5 și 25% pentru cei care au mai mult de 3 ani vechime în muncă. Compania acordă sporuri pentru funcții de conducere, între 5 și 30%, precum și sporuri pentru orele lucrate în zilele libere (sâmbăta și duminica) sau în timpul sărbătorilor legale. Se mai acordă sporuri pentru orele suplimentare și pentru cele lucrate în timpul nopții.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata