Breaking news

Spitalul de Arși din București, închis parțial de Ministrul Sănătății

loading...

Spitalul de Arși din București este la un pas de a fi închis definitiv din cauza gravelor probleme întâmpinate în îngrijirea pacienților și a infecțiilor intraspitalicești.

raniti-spital-smurdMinistrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat joi în cadrul unei conferințe de presă că Spitalul de Arși din Capitală se află într-o situație gravă și că este inacceptabil ca după incendiul din Colectiv să nu se fi învățat nimic.

Spitalul de Arși se află într-o situație gravă și nu de ieri, de azi. (…) Dincolo de probleme grave de management, insuficiența personalului, ce trebuie spus este că este inacceptabil ca după Colectiv noi să nu fi învățat nimic. (…) Nu putem închide întreg spitalul, ceea ce am făcut este să suspendăm activitatea Unității de transfuzii, ceea ce înseamnă că pacienții cu arsuri grave au fost redirecționați.Am luat în considerare închidererea acestui spital de trei ori până acum şi am avut discuţii îndelungi, inclusiv săptămâna trecută. Am avut întâlniri şi cu manageri ai spitalelor care pot prelua pacienţii cu arsuri şi am ajuns în cele din urmă la concluzia că nu putem închide spitalul, aşa că am suspendat activitatea UTS “, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că situaţia în momentul de faţă este critică. Întrebat ce s-ar întâmpla cu victimele în cazul unei explozii, Voiculescu a declarat “le-am duce în străinătate. Secţia de Arşi de la Floreasca are toate cele 6 paturi ocupate. Nu avem capacitatea dacă vin 5 pacienţi în plus, e o problemă gravă, inacceptabil ca ţară”.

Reprezentanţii DSP Bucureşti s-au deplasat joi dimineaţa la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală pentru a verifica situaţia în urma publicării, pe site-ul tolo.ro, a imaginilor cu un pacient pe rănile căruia se aflau larve.

Pacientul în cauză a decedat, anunţă aceeaşi sursă, care mai precizează că autorul înregistrării este un medic ce a insistat ca filmul să fie făcut public.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata