Breaking news

Sorin Roșca Stănescu, declarat incompatibil și acuzat de ANI de fals în declarații

loading...

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul senatorului PNL, Sorin Roșca Stănescu. ANI îl acuză pe liberal și de fals în declarații și a sesizat parchetul general.

sorin rosca stanescuANI spune că Sorin Roșca Stănescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 – 16 aprilie 2013, întrucât, a deținut, simultan, calitatea de Senator în Parlamentul României și funcția de administrator în cadrul S.C. AERO MARINA CLUB S.R.L.

Astfel, SORIN ROȘCA-STĂNESCU nu a respectat dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Calitatea de senator […] este […] incompatibilă cu funcția de […] administrator […] la societățile comerciale […]”.

Totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de fals în declarații săvârșită de senatorul Sorin Roșca Stănescu.

Senatorul  nu a menționat în declaraţiile de avere depuse la 19 decembrie 2012 și 4 martie 2013 valoarea activelor financiare (depozite) deținute de copiii minori ai acestuia la bănci aflate atât pe teritoriul României, cât și în afara acestuia. Valoarea totală a activelor financiare (depozitelor) nemenționate de Sorin ROȘCA-STĂNESCU în declarațiile de avere și care se regăsesc la băncile aflate pe teritoriul României este de 63.638 Euro, iar valoarea conturilor deschise la o instituție bancară din Elveția este de 177.035 CHF (aprox. 143.000 Euro)”, se arată în comunicatul de presă al ANI, remis exclusivNEWS.ro.

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat și Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor având în vedere existența indiciilor temeinice privind posibila încălcare de către Sorin ROȘCA-STĂNESCU a Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării actelor de terrorism.

Sorin ROȘCA-STĂNESCU exercită funcția de Senator în Parlamentul României, din partea PNL, începând cu data de 19.12.2012.

În replică la aceste acuzații, Sorin Roșca Stănescu a declarat la Realitatea TV că ANI dă dovadă de lipsă de profesionalism și că totul este doar o minciună și o anchetă abuzivă.

În primul rând nu le cunosc întrucât nu am primit niciun raport de la ANI. Doar am primit câteva întrebări din partea lor, în urmă cu câteva luni în care îmi cereau să lămuresc anumite lucruri. Nu am nicio rezervă în a spune că ANI dă dovadă de implicare politică și lipsă de profesionalism și anchete abuzive”, a declarat Sorin Roșca Stănescu la Realitatea TV.

Întrebat dacă a fost administrator la firma S.C. AERO MARINA CLUB S.R.L în perioada decembrie 2012 – aprilie 2013, senatorul a spus că nu este adevărat și că poate demonstra cu probe.

Nu am fost administrator. Este o minciună. Dovezile sunt în demisia pe care mi-am dat-o și am înregistrat-o notarial și în actele pe care le-am depus la Registrul Comerțului. În privința banilor din conturile copiilor minori este tot o minciună. Conturile sunt deschise cu mulți ani în urmă, banii au fost moșteniți în urma decesului fratelui lor. Autoritatea Tutelară știe de ele. Eu nu am acces la bani și nici la dobânzi. Conturile au fost declarate. Luați declarația de avere și verificați”, a mai spus Sorin Roșca Stănescu la Realitatea TV.

Dacă instanța va decide că Sorin Roșca Stănescu este incompatibil, acesta își va pierde funcția de senator.

loading...
1 Comentariu
  1. Ionut Iaz spune

    Ai punctat foarte bine…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata