Breaking news

Sorin Roșca Stănescu, condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare în dosarul Rompetrol

loading...

Senatorul PNL, Sorin Roșca Stănescu a fost condamnat marți, de Curtea de Apel București, la doi ani și patru luni de închisoare cu executare, în dosarul Rompetrol, în timp ce Sorin Pantiș, fost ministru al Comunicațiilor, a primit doi ani și opt luni de închisoare cu executare.

sorin rosca stanescuSorin Roşca Stănescu a fost condamnat definitiv la închisoare întrucât a fost acuzat de utilizare a informaţiei privilegiate şi de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracţional organizat. În timp ce Sorin Pantiş a fost acuzat de manipulare a pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare şi de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracţional organizat.

Sorin Pantis a mai fost condamnat în 8 august 2014, la 7 ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării ICA.

Condamnarea este cu atât mai surprinzătoare cu cât Procurorul DIICOT a cerut la Curtea de Apel Bucureşti, la dezbaterile finale în dosarul Rompetrol, să se constate încetarea procesului penal pentru fostul ministru Sorin Pantiş şi senatorul Sorin Roşca Stănescu, întrucât faptele de care sunt acuzaţi s-au prescris.

Procurorul DIICOT a arătat că decizia de achitare dată în primă instanţă în cazul tuturor inculpaţilor din această cauză nu este motivată. 

Procurorul a cerut ca Victor Eros şi Gabriela Anghelache să primească o pedeapsă orientată spre maximul prevăzut pentru fapta de care este acuzat, iar Alexandru Bucşă şi Petrică Grama să primească pedepse cu suspendare.

Referitor la relaţia pe care a avut-o cu Dinu Patriciu, Sorin Roşca Stănescu a spus că a fost cununat de omul de afaceri, dar nu a discutat niciodată cu acesta despre preţul acţiunilor în momentul scoaterii la licitaţie.

Dinu Patriciu a murit în 19 august, la vârsta de 64 de ani, într-o clinică londoneză, al doi ani după ce fusese achitat în dosarul Rompetrol.

Tribunalul București a stabilit pe 28 august 2012, achitarea lui Dinu Patriciu în dosarul Rompetrol, în care procurorii au cerut pedeapsa maximă, de 20 de ani de închisoare. Omul de afaceri era acuzat de delapidare, spălare de bani şi manipularea pieţei de capital prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare.

În schimb, instanţa i-a achitat pe ceilalţi 11 inculpaţi din dosar, Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Ştefan Roşca Stănescu, Sorin Pantiş, Victor Eros, Paul Gabriel Miclăuş, Elena Albu şi Gabriela Victoria Anghelache.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorhiu a anunțat că Sorin Roșca Stănescu își va pierde calitatea de membru al partidului ca urmare a acestei condamnări. Totodată, Sorin Roșca Stănescu își va pierde și mandatul de senator.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata