Breaking news

Sorin Roșca Stănescu: Am aflat că sunt condamnat penal. La închisoare. Fără suspendare

loading...

Sorin Roșca Stănescu a trimis un comunicat de presă în care își spune punctul de vedere cu privire la condamnarea de 2 ani și 4 luni, la închisoare, dictată marți de Curtea de Apel București, în dosarul Rompetrol.

sorin rosca stanescuSorin Roșca Stănescu spune că deși în urmă cu 2 ani, judecătorul i-a spus că faptele de care este acuzat s-au prescris și că ar putea uza de acest drept, senatorul a refuzat să beneficieze de prevederile legii și că a dorit continuarea procesului.

Cât privește acțiunile cumpărate de la Romeptrol, senatorul PNL precizează faptul că le-a luat cu 120 lei și le-a vândut mai ieftine cu o treime față de prețul de achiziție.

”Mi-am făcut bagajele şi mă pregătesc de drum. Înainte însă doresc să le transmit tuturor celor care mă cunosc, dar şi cetăţenilor care nu mă cunosc câteva gânduri. În urmă cu opt ani am fost implicat în faimosul dosar Rompetrol. Acesta are trei mari capitole. Piaţa bursieră, creanţa Libia şi nereguli identificate de procurori privind modul în care a fost organizată societatea. În ceea ce mă priveşte, am fost cercetat penal pentru “informaţii privilegiate”, de care aş fi beneficiat cu ocazia emisiunilor de acţiuni Rompetrol. Atunci, am achiziţionat acţiuni nu la 80 de lei, preţul de la lansare, ci mult mai târziu, la 120 lei, numărându-mă printre cele câteva mii de persoane care au cumpărat. Mai târziu, am vândut acţiuni nu la preţul cel mai mare la care au ajuns ele, ci la un preţ cu o tremie mai mic. În urmă cu circa trei ani, magistratul care ne-a judecat ne-a comunicat, verbal şi în scris, unora dintre noi, cei implicaţi în achiziţionarea acţiunilor pe bursă, că prezumtiva infracţiune s-a prescris. Am fost întrebaţi dacă dorim să uzăm de prescripţie. Toţi, inclusiv eu, am declarat că nu şi că dorim să ne judecăm până la capăt. În urmă cu circa doi ani s-a dat o sentinţa de achitare. Conform instanţei, eram toţi nevinovaţi. Motivarea a fost redactată abia după aproape un an. În acest an, Procuratura a făcut apel şi am fost din nou judecaţi. În ceea ce mă priveşte, nu am invocat, în niciun fel, prescripţia. Procurorul de instanţa a făcut-o însă. La termenul la care s-a judecat acest proces la Curtea de Apel, el a cerut instanţei că constate că faptele s-au prescris. Eu, prin apărătorul meu, am solicitat ca procesul să se judece, să se constate că sunt nevinovat, confirmându-se astfel decizia primei instanţe. Astăzi am aflat că sunt condamnat, astfel încât mă pregătesc pentru a mă duce la penitenciar. Începând de mâine, voi fi dincolo. Şi voi încerca să mă adresez de acolo, când şi cum voi putea, opiniei publice”, spune Sorin Roșca Stănescu în comunicatul de presă remis exclusivNEWS.ro.

În dosarul Rompetrol, magistrații Curții de Apel București au admis astăzi, apelurile declarate de DIICOT – Structura Centrală și Ministerul Finanțelor Publice, împotriva sentinței penale nr.726  din data de 28.08.2012 pronunțată de Tribunalul București, Secția I Penală în dosarul nr.30041.01/3/2006*. Instanța a desființat sentința penală atacată și, rejudecând, a dispus:

1.Pentru inculpatul BUCȘĂ ALEXANDRU:  

În baza art. 48 C.p. rap. la art.295 alin.1 C.p. rap.la art.308 C.p. și art.309 C.p. condamnă pe inculpatul Bucșă Alexandru la pedeapsa principală de 4 ani închisoare și 4 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit.a,b C.p. și a dreptului de a ocupa o funcție publică pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la delapidare.

În baza art. 48 C.p. rap.la art.29 alin.1 lit.a din Legea nr.656/2002  condamnă pe același inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la spălare de bani.

În baza art. 367 alin.2 C.p. condamnă pe același inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare și 3 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art.66 lit.a,b ,g și k C.p. pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat .

În baza art.39 C.p.,art.45 alin.2 C.p. inculpatul Bucșă Alexandru execută pedeapsa cea mai grea de  4 ani închisoare,sporită cu 2 ani închisoare ,respectiv pedeapsa principală de 6 ani închisoare  și 4 ani interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică ,precum și a drepturilor prevăzute de art.66 lit.a,b ,g și k C.p.

În baza art.65 C.p. interzice inculpatului  drepturile prevăzute de art.66 lit.a,b ,g și k C.p.

    2.Pentru inculpatul GRAMA  PETRICĂ:      

În baza art. 48 C.p. rap. la art.295 alin.1 C.p. rap.la art.308 C.p. și art.309 C.p. condamnă pe inculpatul Grama Petrică la pedeapsa principală de 2 ani închisoare și 2 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit.a,b C.p. și a dreptului de a ocupa o funcție publică pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la delapidare.

În baza art. 367 alin.2 C.p. condamnă pe același inculpat la pedeapsa principală de 1 an închisoare și 1 an interzicerea drepturilor prevăzute de art.66 lit.a,b ,g și k C.p. pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat .

În baza art.39 C.p.,art.45 alin.2 C.p. inculpatul  Grama Petrică execută pedeapsa cea mai grea de  2 ani închisoare,sporită cu 4 luni închisoare ,respectiv pedeapsa principală de 2 ani și 4 luni închisoare  și 2 ani interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică ,precum și a drepturilor prevăzute de art.66 lit.a,b ,g și k C.p.

În baza art.65 C.p. interzice inculpatului  drepturile prevăzute de art.66 lit.a,b ,g și k C.p.

  3.Pentru inculpatul ALDEA FLORIN  IULIAN:

În baza art.17 alin.2 C.p.p. rap la art.16 alin.1 lit.f C.p.p.cu referire la art.122 alin.1 lit.d și art.124 C.p. din anul 1969 încetează procesul penal pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la manipularea pieței de capital, prevăzută de art.26 C.p. din anul 1969 rap.la art.279 alin.1 cu referire la art.244 alin.5 pct.1 și 2 și art.248 din Legea nr. 297/2004 ca urmare a intervenirii prescripției speciale a răspunderii penale.

În baza art.26 C.p. din anul 1969 rap. la art.29 alin.1 lit.a din Legea nr.656/2002  condamnă pe inculpatul Aldea Florin Iulian la pedeapsa de 3 ani închisoare.

În baza art.7 alin.1,2 din Legea nr.39/2003 condamnă pe același inculpat  la pedeapsa principală de 5 ani închisoare și 4 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art.64 alin.1 lit.a teza a-II-a,b,c C.p.din anul 1969 pentru săvârșirea infracțiunii de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracțional organizat.

În baza art.33 lit.a,34 alin.1 lit.b și art.35 alin.1 C.p. din anul 1969 inculpatul  Aldea Florin Iulian execută pedeapsa cea mai grea de  5 ani închisoare și 4 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art.64 alin.1 lit.a teza a-II-a,b,c C.p.din anul 1969.

În baza art.71 C.p. din anul 1969  interzice inculpatului  drepturile prevăzute de art.64 alin.1 lit.a teza a-II-a,b,c C.p.din anul 1969.

    4.Pentru inculpatul SIMULESCU CLAUDIU:

În baza art.48 C.p. rap. la art.279 alin.1 cu referire la art.244 alin.5 pct.1 și 2 și art.248 din Legea nr.297/2004 condamnă pe inculpatul Simulescu Claudiu la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la manipularea pieței de capital.

În baza art.367 alin.1 C.p. condamnă pe același inculpat la pedeapsa principală de 3 ani închisoare și 3 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art.66 lit.a,b ,g și k C.p. pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat .

În baza art.39 C.p.,art.45 alin.1 C.p. inculpatul  Simulescu Claudiu  execută pedeapsa cea mai grea de  3 ani închisoare,sporită cu 1 an  închisoare ,respectiv pedeapsa principală de 4 ani închisoare  și 3 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art.66 lit.a,b ,g și k C.p.

În baza art.65 C.p. interzice inculpatului  drepturile prevăzute de art.66 lit.a,b ,g și k C.p.

5.Pentru inculpatul PANTIȘ SORIN:

În baza art.48 C.p. rap. la art.279 alin.1 cu referire la art.244 alin.5 pct.1 și 2 și art.248 din Legea nr.297/2004 cu aplicarea art.35 C.p. condamnă pe inculpatul Pantiș Sorin la pedeapsa de 2  ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la manipularea pieței de capital.

În baza art.367 alin.1 C.p. condamnă pe același inculpat la pedeapsa principală de 2 ani închisoare și 2 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art.66 lit.a,b  și k C.p. pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat .

În baza art.39 C.p.,art.45 alin.1 C.p. inculpatul  Pantiș Sorin  execută pedeapsa cea mai grea de  2 ani închisoare,sporită cu 8 luni  închisoare ,respectiv pedeapsa principală de 2 ani și 8 luni  închisoare  și 2 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art.66 lit.a,b  și k C.p.

În baza art.65 C.p. interzice inculpatului  drepturile prevăzute de art.66 lit.a,b  și k C.p.

    6.Pentru inculpatul STĂNESCU ROȘCA SORIN ȘTEFAN:  

În baza art. 279 alin.1 cu referire la art.245 alin.1 teza I din Legea nr.297/2004  condamnă pe inculpatul  Stănescu Roșca Sorin Ștefan la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de utilizare a informației privilegiate.

În baza art.367 alin.1 C.p. condamnă pe același inculpat la pedeapsa principală de 2 ani închisoare și 2 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art.66 lit.a,b și k C.p. pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat .

În baza art.39 C.p.,art.45 alin.1 C.p. inculpatul Stănescu Roșca Sorin Ștefan execută pedeapsa cea mai grea de  2 ani închisoare,sporită cu 4 luni  închisoare ,respectiv pedeapsa principală de 2 ani și 4 luni  închisoare  și 2 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art.66 lit.a,b  și k C.p.

În baza art.65 C.p. interzice inculpatului  drepturile prevăzute de art.66 lit.a,b  și k C.p.

    7.Pentru inculpata RUS CERASELA ELENA:

În baza art.17 alin.2 C.p.p. rap la art.16 alin.1 lit.f C.p.p.cu referire la art.122 alin.1 lit.d și art.124 C.p. din anul 1969 încetează procesul penal pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la manipularea pieței de capital, prevăzută de art.26 C.p. din anul 1969 rap.la art.279 alin.1 cu referire la art.244 alin.5 pct.1 și 2 și art.248 din Legea nr. 297/2004, ca urmare a intervenirii prescripției speciale a răspunderii penale.

În baza art.7 alin.1 și 2 din Legea nr.39/2003 cu aplicarea art.74 alin.2 C.p. din anul 1969 rap.la art.76 alin.1 lit.b C.p. din anul 1969  condamnă pe inculpata Rus Cerasela Elena   la pedeapsa principală de 3 ani închisoare și 3 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art.64 alin.1 lit.a teza a-II-a,b,c C.p.din anul 1969 pentru săvârșirea infracțiunii de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracțional organizat.

În baza art.71 C.p. din anul 1969  interzice inculpatei  drepturile prevăzute de art.64 alin.1 lit.a teza a-II-a,b,c C.p.din anul 1969.

În baza art.86ind.1 C.p.din anul 1969 dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei   , pe un termen de încercare de  5 ani ,stabilit conform  art.86ind.2 C.p.din anul 1969.

În baza art.86ind.3 C.p.din anul 1969 pe durata termenului de încercare  condamnata Rus Cerasela Elena      trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la datele  fixate  la Serviciul de Probatiune de pe lângă Tribunalul  Bucureşti;

b) să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu,resedinţă sau locuintă  şi orice deplasare  care depăseste 8 zile,precum şi întoarcerea;

c) să comunice şi să justifice schimbarea  locului  de muncă;

d) să comunice informatii de natură a putea fi controlate  mijloacele sale de existenţă;

Atrage atentia condamnatei  asupra dispoziţiilor art.86ind.4 C.p.din anul 1969 a căror încălcare are ca urmare revocarea executării pedepsei sub supraveghere.

În baza art.71 alin.5 C.p.din anul 1969 pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii se suspendă şi executarea pedepselor accesorii.

    8. Pentru inculpatul EROS VICTOR:

În baza art.17 alin.2 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.a C.p.p. achită pe inculpatul Eros Victor pentru săvârșirea infracțiunii de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracțional organizat,prevăzută de art.7 alin.1 din Legea nr.39/2003.

În baza art.264 C.p. din anul 1969 condamnă pe inculpatul Eros Victor  la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului.

În baza art.71 C.p. din anul 1969  interzice inculpatului  drepturile prevăzute de art.64 alin.1 lit.a teza a-II-a,b,c C.p.din anul 1969.

În baza art.86ind.1 C.p.din anul 1969 dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei   , pe un termen de încercare de  4 ani ,stabilit conform  art.86ind.2 C.p.din anul 1969.

În baza art.86ind.3 C.p.din anul 1969 pe durata termenului de încercare  condamnatul Eros Victor   trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la datele  fixate  la Serviciul de Probatiune de pe lângă Tribunalul  Mureș;

b) să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu,resedinţă sau locuintă  şi orice deplasare  care depăseste 8 zile,precum şi întoarcerea;

c) să comunice şi să justifice schimbarea  locului  de muncă;

d) să comunice informatii de natură a putea fi controlate  mijloacele sale de existenţă;

Atrage atentia condamnatului  asupra dispoziţiilor art.86ind.4 C.p.din anul 1969 a căror încălcare are ca urmare revocarea executării pedepsei sub supraveghere.

În baza art.71 alin.5 C.p.din anul 1969 pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii se suspendă şi executarea pedepselor accesorii.

    9. Pentru inculpatul MICLĂUȘ PAUL GABRIEL:

În baza art.17 alin.2 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.a C.p.p. achită pe inculpatul Miclăuș Paul Gabriel pentru săvârșirea infracțiunii de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracțional organizat,prevăzută de art.7 alin.1 din Legea nr.39/2003.

În baza art.264 C.p. din anul 1969 condamnă pe inculpatul Miclăuș Paul Gabriel  la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului.

În baza art.71 C.p. din anul 1969  interzice inculpatului  drepturile prevăzute de art.64 alin.1 lit.a teza a-II-a,b,c C.p.din anul 1969.

În baza art.86ind.1 C.p.din anul 1969 dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei   , pe un termen de încercare de  4 ani ,stabilit conform  art.86ind.2 C.p.din anul 1969.

În baza art.86ind.3 C.p.din anul 1969 pe durata termenului de încercare  condamnatul Miclăuș Paul Gabriel   trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la datele  fixate  la Serviciul de Probatiune de pe lângă Tribunalul  Bucureşti;

b) să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu,resedinţă sau locuintă  şi orice deplasare  care depăseste 8 zile,precum şi întoarcerea;

c) să comunice şi să justifice schimbarea  locului  de muncă;

d) să comunice informatii de natură a putea fi controlate  mijloacele sale de existenţă;

Atrage atentia condamnatului  asupra dispoziţiilor art.86ind.4 C.p.din anul 1969 a căror încălcare are ca urmare revocarea executării pedepsei sub supraveghere.

În baza art.71 alin.5 C.p.din anul 1969 pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii se suspendă şi executarea pedepselor accesorii.

    10. Pentru inculpata ANGHELACHE GABRIELA VICTORIA:

În baza art.17 alin.2 C.p.p. rap la art.16 alin.1 lit.f C.p.p.cu referire la art.122 alin.1 lit.d și art.124 C.p. din anul 1969 încetează procesul penal pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, prevăzută de art.289 C.p. din anul 1969, ca urmare a intervenirii prescripției speciale a răspunderii penale.

În baza art.17 alin.2 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.a C.p.p. achită pe inculpata Anghelache Gabriela Victoria pentru săvârșirea infracțiunii de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracțional organizat,prevăzută de art.7 alin.1 din Legea nr.39/2003.

În baza art.264 C.p. din anul 1969 condamnă pe inculpata Anghelache Gabriela Victoria  la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului.

În baza art.71 C.p. din anul 1969  interzice inculpatei  drepturile prevăzute de art.64 alin.1 lit.a teza a-II-a,b,c C.p.din anul 1969.

În baza art.86ind.1 C.p.din anul 1969 dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei   , pe un termen de încercare de  5 ani ,stabilit conform  art.86ind.2 C.p.din anul 1969.

În baza art.86ind.3 C.p.din anul 1969 pe durata termenului de încercare  condamnata Anghelache Gabriela Victoria  trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la datele  fixate  la Serviciul de Probatiune de pe lângă Tribunalul  Bucureşti;

b) să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu,resedinţă sau locuintă  şi orice deplasare  care depăseste 8 zile,precum şi întoarcerea;

c) să comunice şi să justifice schimbarea  locului  de muncă;

d) să comunice informatii de natură a putea fi controlate  mijloacele sale de existenţă;

Atrage atentia condamnatei  asupra dispoziţiilor art.86ind.4 C.p.din anul 1969 a căror încălcare are ca urmare revocarea executării pedepsei sub supraveghere.

În baza art.71 alin.5 C.p.din anul 1969 pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii se suspendă şi executarea pedepselor accesorii.

    11.Pentru inculpata  POPOVICI IRINA MIHAELA:

În baza art.17 alin.2 C.p.p. rap la art.16 alin.1 lit.f C.p.p.cu referire la art.122 alin.1 lit.d și art.124 C.p. din anul 1969 încetează procesul penal pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, prevăzută de art.289 C.p. din anul 1969, ca urmare a intervenirii prescripției speciale a răspunderii penale.

În baza art.17 alin.2 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.a C.p.p. achită pe inculpata Popovici Irina Mihaela  pentru săvârșirea infracțiunii de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracțional organizat,prevăzută de art.7 alin.1 din Legea nr.39/2003.

În baza art.264 C.p. din anul 1969 condamnă pe inculpata Popovici Irina Mihaela  la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului.

În baza art.71 C.p. din anul 1969  interzice inculpatei  drepturile prevăzute de art.64 alin.1 lit.a teza a-II-a,b,c C.p.din anul 1969.

În baza art.86ind.1 C.p.din anul 1969 dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei   , pe un termen de încercare de  5 ani ,stabilit conform  art.86ind.2 C.p.din anul 1969.

În baza art.86ind.3 C.p.din anul 1969 pe durata termenului de încercare  condamnata Popovici Irina Mihaela  trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la datele  fixate  la Serviciul de Probatiune de pe lângă Tribunalul  Bucureşti;

b) să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu,resedinţă sau locuintă  şi orice deplasare  care depăseste 8 zile,precum şi întoarcerea;

c) să comunice şi să justifice schimbarea  locului  de muncă;

d) să comunice informatii de natură a putea fi controlate  mijloacele sale de existenţă;

Atrage atentia condamnatei  asupra dispoziţiilor art.86ind.4 C.p.din anul 1969 a căror încălcare are ca urmare revocarea executării pedepsei sub supraveghere.

În baza art.71 alin.5 C.p.din anul 1969 pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii se suspendă şi executarea pedepselor accesorii.

    12.Pentru inculpata ALBU ELENA:

În baza art.17 alin.2 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.a C.p.p. achită pe inculpata Albu Elena  pentru săvârșirea infracțiunii de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracțional organizat,prevăzută de art.7 alin.1 din Legea nr.39/2003.

În baza art.17 alin.2 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.b C.p.p. achită pe inculpata Albu Elena  pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului,prevăzută de art.264 C.p. din anul 1969.

    13.Pentru inculpatul PATRICIU DAN COSTACHE:

În baza art.17 alin.2 C.p.p. rap la art.16 alin.1 lit.f C.p.p. încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Patriciu Dan Costache ca urmare a intervenirii decesului.

În baza art.25 alin.5 C.p.p. în privința inculpatului Patriciu Dan Costache lasă nesoluționată acțiunea civilă.

În baza art.397 C.p.p. cu referire la art.19 C.p.p. admite acțiunea civilă exercitată de partea civilă Ministerul Finanțelor Publice și,în consecință, obligă pe inculpații Bucșă Alexandru și Grama Petrică în solidar cu partea responsabilă civilmente SC ROMPETROL SA la plata sumei de 58 521 056 USD în echivalentul în lei la cursul BNR de la data plății plus dobânda legală aferentă ,calculată de la data 05.01.2001 până la data achitării integrale a debitului, către partea civilă Ministerul Finanțelor Publice.

În baza art.397 alin.2 C.p.p. cu referire  la art.249 alin.5 C.p.p. dispune luarea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor inculpaților Bucșă Alexandru și Grama Petrică și ale  părții responsabilă civilmente SC ROMPETROL SA până la concurența pagubei produse prin infracțiune.

În baza art.274 alin.1,2 și 3 C.p.p. obligă pe fiecare dintre inculpații Bucșă Alexandru și Grama Petrică în solidar cu partea responsabilă civilmente SC ROMPETROL SA la plata sumei de 20 000 lei,reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat pentru judecata în fond.

În baza art.274 alin.1 și 2 C.p.p. obligă pe fiecare dintre inculpații Aldea Florin Iulian,Simulescu Claudiu,Pantiș Sorin,Stănescu Roșca Sorin Ștefan,Eros Victor,Rus Cerasela Elena,Miclăuș Paul Gabriel,Anghelache Victoria Gabriela și Popovici Irina Mihaela  la plata sumei de 20 000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat pentru judecata în fond.

În baza art.421 pct.1 lit.b C.p.p. respinge,ca nefondate,  apelurile declarate de inculpații Patriciu Dan Costache, Bucșă Alexandru , Grama Petrică și Popovici Irina Mihaela  împotriva aceleiași sentințe penale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata