Breaking news

Primarul Sorin Oprescu începe vânătoarea maidanezilor din București

loading...

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a anunțat luni, într-o conferință de presă că în fiecare zis e vor aduna de pe străzi, între 150 și 200 de maidanezi care vor fi duși în adăposturi.

sorin oprescu maidaneziSorin Oprescu anunță vânătoarea de maidanezi de pe străzile Capitalei. Hingherii vor aduna în fiecare zi, cel puțin 150 de câini, pe care îi vor duce în centrele de adăpost unde vor fi vaccinați, deparazitați și pregătiți pentru adopție. Câinii care nu sunt adoptați în decurs de 14 zile lucrătoare de la sosirea în adăpost, vor fi eutanasiați.

Nu voi  mai avea niciun fel de dialog cu iubitorii de câini, pe stradă. Puţini dau soluţii, dar spun “să nu-i vedem pe stradă”. Dacă nu sunt revendicaţi în 7 zile, vor fi încrediţaţi spre adopţie. Persoanele care-şi asumă îngrijirea lor trebuie să ştie că acum putem controla dacă aceştia vor fi abandonaţi din nou pe străzi. Vă promit eu că vom exercita acest control. Pentru că au fost cazuri când câinii au fost adoptaţi şi după aia abandonaţi”, a declarat Sorin Oprescu.

Primarul a promis că va strânge 80% din câinii de pe străzi şi va reduce cu 90% numărul oamenilor muşcaţi de câini și că într-un an şi jumătate Bucureştiul va scăpa de câinii de pe străzi.

Anunțul lui Oprescu vine ca urmare a promulgării legii privind eutanasierea câinilor fără stăpân, de către Traian Băsescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata