Breaking news

Oprescu anulează referendumul privind eutanasierea maidanezilor din București

loading...

Sorin Oprescu, primarul General al Capitalei, a anunțat marți, într-o scurtă conferință de presă, faptul că a decis anularea referendumului privind eutanasierea maidanezilor.

sorin oprescu maidaneziLa șase zile de când a anunțat organizarea unui referendum în București, pentru soarta maidanezilor, Sorin Oprescu a anunțat azi că a cerut Consiliului General, anularea scrutinului.

Primarul General a anunțat acest lucru, marți seară, într-o scurtă declarație de presă, precizând că a convocat ședință extraordinară a Consiliului Municipal pentru anularea referendumului.

Avem azi o lege care răspunde în mare parte solicitărilor noastre şi ne permite să lucrăm. Am discutat cu liderii de grup din consiliu și au fost de acord să convocăm de îndată o ședință extraordinară în care să se aprobe anularea referendumului. Sper ca legea să fie publicată în Monitorul Oficial și să poată fi aplicată curând”, a spus Sorin Oprescu.

Decizia lui Oprescu vine la câteva ore de când Camera Deputaților a adoptat legea privind eutanasierea maidanezilor. Dacă nu va fi contestată la CCR, legea va merge spre promulgare la Președintele României, după care intră în vigoare, după publicarea în Monitorul Oficial.

Consiliul General stabilise pe data de 6 septembrie 2013, ca referendumul privind eutanasierea, să fie organizat pe 6 octombrie. Costul organizării scrutinului era de 1,5 milioane de euro.

Oprescu a vrut să organizeze referendum ca urmare a tragediei din data de 2 septembrie, când Ionuț Anghel, un copil în vârstă de 4 ani, a fost ucis de o haită de câini, la marginea Parcului Tei din Sectorul 2 al Capitalei.

loading...
1 Comentariu
  1. Adrianos Fidi spune

    1,5 milioane de euro , suficient spus

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata