Breaking news

Sorin Frunzăverde, sub control judiciar pentru că și-a folosit influența ca să aducă voturi pentru Ioahnnis

loading...

Președintele Consiliului Județean Caraș Severin a fost pus vineri, sub control judiciar de către procurorii DNA, întrucât în toamna lui 2014 și-a folosit influența pentru a forța primarii din județ să adune voturi la alegerile prezidențiale pentru Klaus Iohannis.

sorin frunzaverdeDupă ce joi i-au făcut percheziții la locuința din Reșița, azi, procurorii l-au audiat pe Sorin Frunzăverde și au instituit măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Sorin Frunzăverde este acuzat de procurorii DNA de folosire a influenţei sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în vederea obţinerii unui folos necuvenit, prev. de art. 13 din Legea 78/2000 dar și de instigare la şantaj.

”În perioada cuprinsă între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014, inculpatul Frunzăverde Sorin şi-a folosit influenţa pe care o avea în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş Severin şi de vicepreşedinte al unui partid, asupra persoanei care avea calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi membru în acelaşi partid, în scopul obţinerii unor foloase necuvenite – respectiv să obţină, în al doilea tur de scrutin, un număr mai mare de voturi pentru candidatul formaţiunii din care făcea parte şi, implicit, să-şi consolideze poziţia în cadrul acestei formaţiuni politice, dar și în plan administrativ, prin condiţionarea repartizărilor bugetare de rezultatul votului.
De asemenea, inculpatul Frunzăverde Sorin a determinat aceeași persoană, vicepreședinte al Consiliului Judeţean, să îi şantajeze pe primarii care au părăsit partidul politic din care fac parte cei doi, ameninţându-i că, dacă nu vor face demersuri în vederea obţinerii unor rezultate favorabile candidatului formaţiunii din care făceau parte, la turul doi al alegerilor prezidențiale, nu vor primi alocări bugetare de la Consiliul Judeţean în anii 2015-2016”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Sorin Frunzăverde trebuie să respecte următoarele obligaţii:
a)să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat;
b)să informeze de îndată organul de urmărire penală cu privire la schimbarea locuinţei;
c)să se prezinte la Poliţia Mun. Reşiţa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
d)să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent;
e)să nu se apropie de martorii din cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale;
f)să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;
g)să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;

În cazul în care va încălca cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata