Breaking news

Soldatul care și-a bătut joc de cenuşa martirilor de la Revoluție, făcut general de Băsescu

loading...
0 8

Colonelul Nuţu Dorel-Marian de la SPP, care în decembrie 1989 a aruncat la canal, cenușa martirilor arși la crematoriu, ca să șteargă urmele, a fost avansat la gradul de general de brigadă de către Traian Băsescu.

basescu traianPe final de mandat, Traian Băsescu își bate joc de români și întinează memoria eroilor de la Revoluție. După ce pe 1 decembrie l-a invitat la ceremonia de la Cotroceni, organizată pentru celebrarea Zilei Naționale a României, pe generalul Atanasie Stănculescu, condamnat la închisoare pentru crime la Revoluție, Băsescu l-a decorat pe unul dintre militarii care şi-au bătut joc de martirii de la Revoluţia din 1989.

Nuţu Dorel-Marian  a devenit acum general de brigadă din ordinul lui Traian Băsescu. Acesta recunoscut în mărturiile date în Procesul Comunismului că, în urmă cu 25 de ani, a fost unul dintre cei care au luat de la crematoriu cenuşa morţilor de la Revoluţie, depozitată în pubele, şi a aruncat-o într-o gură de canal.

Procurorii au susţinut că prin incinerarea cadavrelor s-a urmărit ascunderea faptului că oamenii fuseseră împuşcaţi, iar aruncarea cenuşei a avut drept scop distrugerea oricărui fel de dovadă.

cpt. Nuţu Dorel Marian, a arătat că, din ordinul col. Moraru Petre, în dimineaţa de 20 decembrie 1989, s-a deplasat cu o autospecială TV la crematoriul uman, unde a preluat de la col. Baciu Ion patru pubele cu cenuşa rezultată de la incinerarea cadavrelor, pe care a aruncat-o la o gură de canal, gură de canal identificată ulterior de procuror. Susţinerile inculpaţilor care au participat la ridicarea cadavrelor din morga spitalului că nu şi-ar fi dat seama că se urmărea incinerarea acestora, pentru a nu se afla că fuseseră împuşcate, este infirmată de însuşi modul conspirativ în care a decurs întreaga operaţiune, de caracterul ei nelegal şi total ieşit din comun, cît şi de împrejurarea că toţi aceştia ştiau că la Timişoara, în urma uzului de armă, au rezultat victime omeneşti. Nu pot fi primite nici susţinerile făcute de inculpaţi în sensul că în condiţiile stării de necesitate, fiind militari, nu puteau să refuze executarea ordinului de a participa la ridicarea cadavrelor deoarece s-ar fi expus la consecinţe imprevizibile pentru ei şi familiile lor. Sub acest aspect, caracterul vădit ilegal al ordinului era evident pentru ei, ca lucrători în sectorul judiciar, întrucît li s-a cerut să participe într-un mod conspirativ la scoaterea din morga spitalului a unui mare număr de cadavre neautopsiate, despre care era notoriu că erau victimele actelor de reprimare şi că familiile cărora le aparţineau le puteau cere pentru înhumare“, se arată în dosarele din procesul comunismului în ceea ce priveşte ridicarea cadavrelor din morga spitalului judeţean Timiş şi incinerarea lor la Crematoriul uman “Cenuşa” din Bucureşti.

Traian Băsescu l-a invitat la recepția de 1 decembrie, de la Palatul Cotroceni, organizată în cinstea Zilei Naționale a României, pe generalul de armată, Victor Atanasie Stănculescu, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare pentru că a ordonat uciderea românilor la Revoluția din 1989. În schimb, președintele care în 2006, condamna comunismul, nu a invitat la recepția de la Cotroceni niciun fost deținut politic.

Îmbrăcat în costum elegant și cu Steaua României în piept, deși legal nu mai avea dreptul să o poarte ca urmare a condamnării la închisoare, Victor Atanasie Stănculescu a venit la recepția de la Cotroceni, organizată de Băsescu pentru a celebra Ziua Națională a României. Edmond Tălmăcean, mândru că se afla printre invitații de la Cotroceni, după ce și-a făcut selfie cu Băsescu, a ținut morțiș să se tragă în poză și cu criminalul de la Revoluție.

Deși în 18 decembrie 2006, Traian Băsescu a condamnat Comunismul, printr-o alocuțiune în Parlamentul României, la recepția de la Cotroceni, în anul când se împlinesc 25 de ani de la căderea comunismului în Europa, președintele nu a invitat niciun fost deținut politic. Dovedind în acest fel că tot discursul  susținut în Parlament a fost unul demagogic.

”Pentru cetăţenii României, comunismul a fost un regim impus de un grup politic autodesemnat ca deţinător al adevărului, un regim totalitar născut prin violenţă şi încheiat tot prin violenţă. A fost un regim de opresiune, care a expropriat poporul român de cinci decenii de istorie modernă, care a călcat în picioare legea şi a obligat cetăţenii să trăiască în minciună şi frică.  Avem datele necesare condamnării fără drept de apel a regimului comunist din România. O democraţie fără memorie este una aflată în gravă suferinţă. Nu trebuie să uităm, pentru a putea să evităm erorile trecutului. Concluziile Comisiei, pe care mi le însuşesc, afirmă că sistemul comunist totalitar din România a fost impus prin dictat străin. Într-adevăr, a fost vorba de un regim ilegitim, întemeiat pe o ideologie fanatică, o ideologie a cultivării sistematice a urii, pentru care „lupta de clasă” şi „dictatura proletariatului” simbolizau esenţa progresului istoric. Importată din URSS, ideologia comunistă a justificat atacul împotriva societăţii civile, a pluralismului politic şi economic, nimicirea partidelor democratice, distrugerea pieţei libere, exterminarea prin asasinat, deportări, muncă forţată, întemniţare a sute de mii de oameni. În spatele măştii „umanismului socialist“ s-a ascuns cel mai profund dispreţ pentru om ca individ. Pe baza examinării literaturii analitice şi a mărturiilor existente, care probează natura antipatriotică a totalitarismului comunist, putem afirma că regimul comunist din România (1945-1989) a fost nelegitim şi criminal. Acest moment simbolic reprezintă bilanţul a ceea ce am trăit şi ziua în care ne întrebăm cu toţii cum vrem să trăim de acum înainte. Ne vom desprinde mai repede de trecut, vom face progrese mai temeinice, dacă înţelegem ce ne împiedică să fim mai performanţi, mai curajoşi, mai încrezători în forţele noastre. Tot ceea ce vreau este să clădim viitorul democraţiei în România şi identitatea naţională pe un teren curat”, spunea Băsescu pe 18 decembrie 2006 în Parlamentul României.

Numai că una spunea în 2006 și alta face în 2014. dacă condamni comunismul în termeni extrem de duri, cum se face că inviți la Cotroceni, de Ziua Națională a României, pe unul care a făcut parte din regimul comunist și mai mult de atât a fost condamnat definitiv la închisoare pentru omor deosebit de grav la Revoluție?! Și colac peste pupăză avasezi în grad pe cel care și-a bătut joc de cenușa martirilor revoluției.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata