Breaking news

Siretul a rupt digul.2OOO de oameni evacuați din calea apelor

loading...

Autorităţile au decis în această diminieață, evacuarea locuitorilor comunei Săuceşti din judeţul Bacău, după ce debitul Siretului a depăşit valoarea înregistrată în 2008, când râul a făcut prăpăd în comună, transmite Realitatea TV.

saucestiCoşmar fără sfârşit pentru locuitorii din Moldova. Localnicii comunei Săucești au aflat în miez de noapte că trebuie să îşi lase casele şi să plece departe de furia apelor. Siretul continuă să se umfle, iar de teamă că ar putea lua alte vieţi, autorităţile au dat ordin de evacuare.

2.100 de oameni din satele Şerbeşti, Săuceşti, Schineni şi Siretu, aparţinând comunei băcăuane Săuceşti, vor fi evacuaţi după ce debitul Siretului a crescut foarte mult. Oamenii vor fi duşi la căminele din Bacău, unde le va fi asigurată hrana şi un adăpost. Circa 200 de militari ajută la operaţiunea de evacuare.

În 2008, apele Siretului au distrus aproape în întregime localitatea Săuceşti şi alte trei sate de pe Valea Siretului. În vara lui 2008 aproape 1.100 de case din comună au fost inundate, peste 400 dintre acestea fiind complet distruse de ape. Sute de hectare de teren agricol, zeci de drumuri, podeţe şi căi de acces au fost distruse.

“Vârful de viitură va ajunge în jurul orelor 9.00-10.00, la Săuceşti, apoi nivelurile vor scădea. Nu mai există pericolul ca viitura să se propage şi în alte localităţi, după ce va ieşi din Săuceşti”, a explicat directorul INHG, Petre Stanciu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata