Breaking news

Sindicatele din învățământ și administrația publică au renunțat la greva generală

loading...

Federaţia Educaţiei Naţionale şi “Alma Mater”, afiliate la CNS “Cartel Alfa”, au decis, miercuri, suspendarea grevei generale, urmând să se alieze la mişcările de stradă organizate de cele cinci confederaţii.

grevaAlături de organizațiile sindicale din educație și Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie a suspendat astăzi greva generală, începută luni, dar funcţionarii vor continua protestele. Hossu a adăugat că sindicaliştii din administraţia publică iau în calcul o grevă de zel, ceea ce ar însemna lucrări mult mai lente sau mult prea entuziasmante, în condiţiile lipsei unei normări a muncii. Liderul Cartel Alfa a exemplificat cu situaţia unui poliţist care ar putea opri 50 de maşini într-o intersecţie, verificându-le pe fiecare în parte, pentru a vedea dacă există obiecte periculoase care să ameninţe siguranţa naţională.

Liderii celor cinci confederaţii sindicale se vor întruni în această săptămână pentru a decide calendarul protestelor următoare, care vor fi focalizate spre parlamentari, potrivit lui Hossu.

Chiar dacă renunţă la greva generală, funcţionarii publici vor participa la toate mitingurile organizate de Cartel Alfa, precum şi la lanţul uman care se va forma în jurul Parlamentului în ziua dezbaterilor şi votului moţiunii de cenzură.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata